Voetbal

Winst Zeerobben noodzaak voor aansluiting subtop

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Wie kent ze nog, de coryfee?n van weleer, Jan Prins, Simon de Schiffart en Peter Kamstra. Het zijn de namen van de doelpuntenmakers uit het grijze verleden, toen De W?lde voor het laatst de degens kruiste met Zeerobben in de klasse 4 A, we spreken over 1990/1991.

Na een spectaculaire ontwikkeling belandden de gasten uit Elahuizen, Oudega GS en Kolderwolde vanuit de vierde klasse in de tweede klasse I. Een kleine vereniging, te vergelijken met Rijperkerk, met een geweldig mentaliteit. Ze verloren afgelopen zaterdag eveneens met 1–2 van bovengenoemde club. Met vier punten uit vijf staan ze drie punten achter op de gastheren van zaterdag.

De formatie van trainer Schotanus zal deze week met name de tweede helft in Heerenveen moeten evalueren. Wat ging hier nu mis, terwijl in de eerste helft gedreven en goed gevoetbald werd. Het enige juiste antwoord kan zaterdagmiddag gegeven worden op het veld.

Van de geblesseerden zal in ieder geval Patrick van der Veen nog geen rentree maken, hoe graag hij ook zou willen. Het zou prettig zijn wanneer Patrick Amels al wel weer hersteld is. Marcel Visser, Daniël Kleiterp en Frank ten Hoeve zijn wel weer inzetbaar. Welke opstelling uit de hoge hoed wordt getoverd zien we zaterdag om 14.45 uur op het Oostersportpark. De weersverwachting ziet er wel gunstig uit, we hopen weer op een mooie en sportieve strijd. 23 Jaar geleden werd het 4-2 met vier keer Jan Prins.

Programma
’t Fean ’58 - Be Quick Dokkum
Kollum - Blauw Wit ’34
Leeuwarder Zwaluwen - VVI
CVVO - Hardegarijp
Oeverzwaluwen - Veenwouden SC
Rijperkerk - Heerenveense Boys
Zeerobben – De Wâlde

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda