Winst voor VVH dames in Woudsend

HARLINGEN - Op vrijdag 7 november reisden de VVH dames 1 af naar Woudsend. Meindert Paul Kwast nam de taak als coach voor zijn rekening en bij de speelsters vond ook een wisseling plaats. Wegens afwezigheid van Merle Santema vervulde Tessa Koster de libro positie.

Met Nynke, Marije en Lisette op de buiten, Annie en Jorien op de mid, Ute in de spelverdeling met Mirna als diagonaal, en ergens een heel klein spelertje extra werd de wedstrijd begonnen. De dames moesten blijkbaar nog even op gang komen in deze koude zaal want al snel stonden ze met zo’n vijf punten achter. De speelsters uit Woudsend hebben hier niet lang van kunnen genieten want al snel was de stand weer gelijk. De VVH dames gingen nog even door en hadden inmiddels een redelijke voorsprong weten te behalen.

Aangezien de temperatuur in de zaal niet al te hoog was en de dames van hun coach en trouwe supporters niet al te veel rillingen wilden laten bezorgen, probeerden de dames toch een beetje spanning in de wedstrijd te brengen. De scheidsrechter, zo sportief als hij is, hielp ook een handje met een aantal twijfelachtige en bijzondere beslissingen. Niet wetend wat de dames nog meer van de scheidrechter konden verwachten besloten ze dat het zo wel mooi was geweest. Met een eindstand van 25-21 wisten de VVH dames van Fysiotherapie Rozengracht de eerste set overtuigend naar zich toe te trekken.

De tweede set moesten de speelsters na een kleine pauze blijkbaar weer even in het ritme komen, want er werd slordig begonnen. Te veel persoonlijke fouten, een scheidsrechter die nog het een en ander bij kan spijkeren over touché ballen, antennes die van het net vliegen, en andere volleybalelementen die de stand kunnen beïnvloeden, zorgden ervoor dat de dames achter kwamen te staan met 18-24. Helaas wisten ze hun eigen spel net te laat weer op de pakken. Ze kwamen wel terug in de wedstrijd maar de set ging met 23-25 toch naar de tegenpartij.

Met een wisseling in de spelverdeling waarin Anneke het overnam van Ute, werden de derde en vierde set vanaf het begin tot eind goed opgepakt. De dames wisten beide sets met standen van 25-17 en 25-18 overtuigend naar zich toe te trekken. Met vier van de vijf behaalde wedstrijdpunten keerden de VVH dames weer terug naar Harlingen.