Voetbal

Wie blijft in het spoor?

Door Jeroen Pietersma
Hardegarijp ? Zeerobben, het duel tussen - misschien wel ? de best voetballende teams in de tweede klasse I. Zo vlak voor de winterstop dus toch ook nog een strijd om de tweede plaats achter koploper Veenwouden. Hardegarijp neemt bij aanvang van deze wedstrijd de tweede plaats in. Beslist niet onverdiend, gezien de uitslag voor de nederlaag van 4-1 tegen Be Quick Dokkum. Ook Zeerobben vond in Dokkum zijn Waterloo. Alleen Veenwouden wist in Dokkum te winnen, maar dat is niet verwonderlijk met de bijna ?Van Gaalse strijdwijze? 2014. En je kan er een eind mee komen is toen en nu wel bewezen.

Hardegarijp is uit ander hout gesneden, alhoewel ook zij steunen op een aantal routiniers in de defensie, waarbij zeker Tjeerd Rijpma (46 inmiddels) niet onvermeld mag blijven. De als zeer betrouwbaar bekend staande sluitpost FJ Oosterhuis samen met de gebroeders Spindelaar zorgen voor een schier onneembare veste. Met Ralph Wietses en Berwout Beimers heb je dan ook nog de meest scorende spitsen in je team. Trainer Rob de Jong heeft een topteam in handen en ook voor Hardegarijp geldt natuurlijk dat we nog maar halverwege zijn. De prijzen worden aan het einde verdeeld en de gastheren van zaterdag behoren zeker bij de prijswinnaars.

Zeerobben mag weer hopen op de rentree van topscoorder Marijn Helfferich, die na een aantal wedstrijden wegens schorsing weer inzetbaar is. Een aderlating is het voorlopig ontbreken van Marcel Visser. Toch is de verwachting dat Zeerobben de draad weer zal oppakken. En welke tegenstander is daar beter geschikt voor dat te realiseren dan de voetballende equipe van Rob de Jong. Het belooft dan ook een bijzonder interessant duel te worden. En met een trainingskamp aan de Spaanse kust in de eerste week van januari voor de selectie van trainers Arjen Postma en Kerst Heida in het vooruitzicht zal de motivatie, om de laatste wedstrijd van 2016 tot een goed einde te brengen, groot zijn. We zijn benieuwd welk team na de oorwassing van afgelopen week het beste uit de teleurstelling zal komen.

Programma:
Grootegast FC-Wâlde De
Hardegarijp-Zeerobben
Joure SC-CVVO
Meppel FC-Broekster Boys
Stiens SC-Be Quick Dokkum
TONEGO-Nijland
Veenwouden SC-VVI

|Doorsturen

Buienradar



Agenda