Sport

Welverdiende winst voor HMHC Dames 1

Door Jeroen Pietersma
HOOGEZAND - Afgelopen zondagmiddag speelden de Harlingen Dames hun tweede wedstrijd in Hoogezand. Nadat het semi-waterveld gesproeid was, ging de wedstrijd tegen Dash van start. De opdrachten van de Harlinger coach waren precies hetzelfde als vorige week. De dames moesten hoge druk zetten, de eerste goal maken en drie punten pakken.

Ook deze week lukte het de Harlinger dames om de eerste twee opdrachten uit te voeren. De dames zetten hoge druk en al snel viel het eerste doelpunt. Na een harde klap van Joyce Heida tegen de paal, was het Hannah-Veerle Touwslager die gebruik maakte van de rebound. De dames konden elkaar goed vinden en er werd ontzettend mooi overgespeeld. Na een mooie onderschepping van Marije Doeksen, kreeg Orren Smeding de bal. Zij wist de achterlijn te halen en gaf de bal voor aan Hannamay Tjalsma, die de bal vervolgens met de backhand het goal in wist te schieten; 0-2 was de ruststand.

De Harlinger dames stonden erg positief in de wedstrijd en hielden de eerste opdracht ook na de rust vol. Continu werd er hoge druk gespeeld. Dit resulteerde al snel in het derde doelpunt, wederom in de rebound door Orren Smeding. Niet veel later was het ook Joyce Heida, die in de rebound de bal met haar backhand over de liggende keeper schoot. Toch gaf Dash het niet op. Zij maakten gebruik van de weinige foutjes van Harlingen en brachten de bal in het doel, 4-1. Harlingen bleef gelukkig bij haar eigen spel en hield de hoge druk vol. Na een shoot van Dash kreeg Harlingen een strafcorner mee. Orren Smeding schoot de bal rechtstreeks in het doel. Niet veel later was het toch Dash die na rommelig spel de bal in het Harlinger goal kreeg. Met nog een paar minuten op de klok, bepaalde Harlingen nog steeds het spel. Ze hadden de hele wedstrijd hoge druk gespeeld en hadden veel balbezit. Jeanine Teuben sloot de wedstrijd af met een mooie harde knal over de keeper van Dash heen. Ook de derde opdracht van de coach werd deze week dus uitgevoerd. De Harlinger dames stapten trots en met drie punten de auto’s in. Volgende week staat wederom een uitwedstrijd op het programma, in Lemmer.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda