Sport

Weer veel actie bij 60-plus kaatsers

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Er waren maandagavond weer vier parturen van 60-plussers op het prachtige Eendrachtterrein. Piet Kuiken was weer thuis van vakantie en dus uitgerust, hij kaatste met Albert Dijkstra en Jan de Bruin. Ze moesten tegen Teake Koster, Jelle Takema en Tommie Zuiderhof.

Bij de stand 2 om 1 en 4-0 begon Albert Dijkstra sien skoonseun Tommie Zuiderhof een bitsje te plagen. Dat had hij niet moeten doen want Tom plaatste drie zitballen. Gelukkig voor Albert begon Kuiken in vorm te geraken en zijn beide maten werden ook beter. Ze liepen door en wonnen toch nog ruim met 5 om 2 en 6-4.

De andere partij ging tussen Douwe Broersma, Wiebe van Dijk en Wiebe Dijkstra tegen Gerrit Bij de Weg, Henkie Bleeker en Jan Kwast. Henkie Bleeker wisselde sterke ballen af met onnodige missers en kwam daar door in problemen. Maar met het keren van de bal is de man nog se vlug as water. Het werd maar liefst vier keer zes gelijk en partuur Broersma trok aan het langste eind.
Ook Wiebe Dijkstra sloeg ijzersterk uit met sien linker kaatswant van voor de oorlog. Een want die nog van skapeleer maakt is, later ging Wiebe met de blote hand kaatsen op sien hanskoen te sparen. De uitslag was wat geflatteerd, partuur Broersma won bij de stand 5 om 0 en 6-4.

De stand
1 Albert Dijkstra 25
2 Douwe Briersma 21
3 Piet Stellingwerf 14
4 Wiebe van Dijk 14
5 Jan de bruin 14
6 Jelle Takema 13
7 Piet Kuiken 10
8 Wiebe Dijkstra 10
9 Jan Kwast 10
10 Gerrit Bij de Weg 7
11 Pieter Hielkema 7
12 Tommie Zuiderhof 7
13 Teake Koster 5
14 Henkie Bleeker 4

|Doorsturen

Buienradar



Agenda