Voetbal

Waddenrobkes Wintercompetitie: Kroati? winnaar tweede speelronde

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Wat spookte het buiten deze middag. Hagel en onweer teisterden deze middag onze havenstad. Gelukkig hebben de Waddenrobkes nu lekker een dak boven hun hoofd en kunnen ze lekker voetballen. Sinterklaas is bovendien ook weer van het strijdtoneel verdwenen dus de rust was weer een beetje wedergekeerd bij de jongste talenten. Tijd weer voor voetbal.

In ronde 1 waren de ploegen allemaal gelijkwaardig. In elke wedstrijd werd namelijk gelijk gespeeld. Bij 2 wedstrijden bleef de brilstand op het bord staan.  ?0 - 0 bij Argentinië - België en ook bij Engeland - Spanje. Het was nog even spannend voor speler Davey Volbeda. Toen hij namelijk de zaal binnenkwam had hij namelijk alleen een linkerschoen aan, gelukkig kon mamma Angela nog snel naar huis om de rechterschoen op te halen voordat de wedstrijd begon.
Het grootste spektakelstuk was Brazilië tegen Zweden. Het werd uiteindelijk 2 - 2 maar wat was het een spannende pot voetbal. De coaches van beide teams hebben genoten van hun boys! Voor Brazilië scoorden Stan Hollander en Justin Poortman en voor team Zweden scoorde Daimen Kamsma 2 keer.
 
In speelronde 2 hadden de Kroaten het erg lastig met het stug verdedigende Ierland. De bal ging er steeds maar niet in. Uiteindelijk kwam de overwinning er toch (2 – 1) en kon interim coach Joyce Polet haar eerste 3 punten noteren vandaag .  Ook onze zuiderburen België begonnen de dag goed met een mooie overwinning op Uruguay. Koploper Nederland pakte de draad van vorige week weer op en won met 2 - 0 van Engeland.
 
Een hele spannende pot was Nederland - Spanje het werd een zwaar bevochten overwinning voor Nederland. De Nederlandse verdedigers hadden hun handen vol aan spits Justin Jilderts van Spanje maar ze hielden stand en dus een knappe overwinning voor Nederland. Ook Zweden pakte de eerste winst van de dag door met 4 - 0  van Uruguay te winnen. Jelte Boere scoorde een mooi doelpunt voor Zweden. En ook Brazilië pakte de eerste overwinning van de dag 1 - 0 tegen Ierland werd het.
 
In de 4e ronde was het Argentinië die een klinkende 2 - 0 overwinning behaalde op Zweden. Spits Marc Zijlstra had het vizier op scherp en knalde er 2 tussen de palen. Dit alles onder het toeziend oog van bondscoach Brian Opdam. Opnieuw was het Kroatië die met de drie punten aan de haal ging. Brazilië werd met 1 - 0 verslagen. En de clash tussen Engeland en België werd in het voordeel van Engeland beslist. 2 - 0 voor de Britten.
 
In de laatste ronde was Uruguay eindelijk warm gedraaid en hield het Nederland, die nog geen wedstrijd had verloren, knap op 0 - 0. Spanje was ook warm en kon Ierland van zich af schudden: 4 - 2 voor Spanje. En opnieuw was het Kroatië die de winst pakte. Het werd 0 - 2 tegen Argentinië.
 
Kroatië is week winnaar! Kroatië wist deze week alles te winnen, erg knap van interimcoach Joyce! Verder waren er opvallend veel  landen die allemaal een keer wonnen, een keer gelijkspeelden en een keer verloren. Ierland heeft jammer genoeg alle wedstrijden nipt verloren maar speelde zeker goed. Uruguay kwam wat laat op stoom maar pakte toch een knap punt tegen de koploper Nederland.

In verband met diverse kerstvieringen is er aanstaande donderdag geen competitie en dus gaan de Waddenrobkes van Zeerobben pas in het nieuwe jaar weer verder, en wel op 8 januari.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda