VVH pakt overwinning in sleutelduel in strijd tegen degradatie

BAKHUIZEN - Afgelopen weekend mocht VVH naar Bakhuizen afreizen om het tegen BEO op te nemen. Dit team staat op de elfde en laatste plaats in de competitie, terwijl VVH slechts twee plaatsen hoger staat op de negende plaats. NAS staat slechts ??n puntje achter VVH op de tiende plaats. Het feit dat de tiende en elfde plek degradatie inhouden, maakt dat de wedstrijd van afgelopen zaterdag erg belangrijk was voor de mannen van trainer/coach Ab Deurman.

De eerste set begon VVH met Reinier Kwast op de diagonaal, Anne Durk Bakker en Ignarts Bakker op de middenaanval, Paul Lups op de spelverdeling, Meindert Paul Kwast en Marnik Agema op de buitenaanval en Niels Wienbelt op liberopositie. Op de bank begonnen Rik Sijtsma, Jan Schurer en de van heren twee geleende Floris Meijer. Vanaf het begin was het VVH die het initiatief nam. Via een sterke serveserie van Ignarts werd het binnen no-time 1-9 voor de bezoekers, waarna een time-out volgende van de Bakhuizenaren. Deze onderbreking veranderde het spelbeeld niet. VVH wist door sterk serveren, een stabiele passing en effectief aanvallen de set met eenvoud te winnen. Eindstand set 1: 12-25.

Het goede spel vasthouden was het devies voor VVH, maar dit bleek in de tweede set niet eenvoudig. Zoals gezegd was het een zeer belangrijke wedstrijd voor de Harlingers en dit was deze set duidelijk voelbaar. Er werden veel onnodige fouten gemaakt bij met name het serveren en rallypassen, waardoor BEO bij wist te blijven in de stand. Jan werd door Ab ingebracht voor Marnik en op 17-18 kwam Ignarts weer aan service. Hij deed dit evenals in de eerste set voortreffelijk, waardoor op 17-24 de eerste setpoints voor de Harlingers op het scorebord kwamen. Enkele kansen werden gemist, maar op 20-24 scoorde Meindert Paul het beslissende punt; 0?2 in sets dus.

Door het winnen van de tweede set, leek de rust in het spel bij de Harlingers weer terug te zijn, want vanaf het begin van set drie was het VVH die de leiding nam. BEO bleef het moeilijk hebben om tot een stabiele servicepass te komen, waardoor de derde bal vaak eenvoudig over het net werd gespeeld. Voor Paul was het vervolgens een koud kunstje om een scorende aanvaller te vinden. Voor Paul was het sowieso afgelopen zaterdag een lekkere wedstrijd om te spelverdelen. Meindert Paul speelde passend een nagenoeg perfecte wedstrijd, maar ook Niels, Ignarts en Anne Durk waren bijna op geen fout te betrappen. Ab wisselde ondertussen enkele spelers: zo kwam Jan op de plek van Reinier, kwam Rik er op de buitenaanval in en nam Marnik de plaats van Anne Durk over op de middenaanval. Deze wissels veranderden niets aan het spelbeeld. Met 11-25 en 16-25 was het VVH die een klinkende 0-4 overwinning pakte.

Sinds 18 januari was geen competitiewedstrijd meer door VVH gewonnen, dus de blijdschap bij de Harlingers was groot. Nog belangrijker dan de overwinning waren uiteraard de vijf broodnodige punten die aan het seizoen totaal werden toegevoegd. Aanstaande zaterdag mag VVH het om 19.00 uur in eigen Waddenhal opnemen tegen de nog ongeslagen nummer één van de derde divisie: VC Zwolle. Afgelopen weekend is dit team al kampioen geworden, hetgeen niet meer dan terecht was gezien de wijze dat zij de klasse dit jaar hebben gedomineerd. De kansen tegen dit team zullen zodoende klein zijn voor VVH, maar dat voor ieder punt zal geknokt zal worden staat vast.