VVH meisjes A pakken koppositie in de eerste klasse

Afgelopen zaterdag stond voor de A1 van VVH de thuiswedstrijd tegen SVW uit Workum op het programma. Dit team stond op de eerste plek met zestien wedstrijd en zeventig punten, terwijl de Harlinger ploeg de tweede plek had met zestien wedstrijden en 69 punten stond. Dat het voor beide teams een belangrijke pot bleek wel aan de opkomst op de tribune. Behalve een grote aantal supporters voor de Harlingers, waren ook uit Workum vele enthousiaste supporters aanwezig.

De eerste set begon voor VVH uitstekend. Via de servedruk van Yvette, attent blokkeren en verdedigen, moest de coach van Workum op 8-3 al z’n eerste time-out nemen. Deze time-out had het gewenste effect, want de bezoekers kwamen, door eveneens voornamelijk veel servedruk terug en het werd een gelijk opgaande strijd. Je kon merken dat beide teams het spannend vonden want er ging veel onnodig fout, maar richting het einde van de set was VVH toch ietsje daadkrachtiger. Via de aanvallen Iris en Merle ging de set met 25-19 naar Harlingen.

Workum kwam na een 3-0 achterstand beter in de wedstrijd. De passing bij SVW begon te lopen en hierdoor wisten ze hun sterke midaanvalsters goed te benutten. VVH daarentegen kwam vooral tot scoren via de buitenkant. Zo scoorden Nelly en Merle vrij gemakkelijk een aantal punten. Halverwege de set wist VVH een gaatje te slaan door de servedruk van Anniek en Yvette en op vechtlust was het VVH die weer de winst over de streep trok.

Een 2-0 voorsprong dus voor de Harlingers, die het enthousiasme er goed in hadden zitten. Op de tribune was het inmiddels al stukken stiller geworden bij de bezoekers, want de dames van SVW hadden het lastig om het spel eens te maken. In de derde set werd dit niet anders. Wederom was het VVH die in alle opzichten iets beter was. Prikballen scoorden in het veld bij VVH minder vaak dan andersom, in de aanval waren de Harlingers effectiever en de passlijn met Anniek, Iris, Leanne en Merle was wat stabieler. Tel daar de servepuntjes van Alien en Marieke en later ook Iris bij op en het was duidelijk dat VVH weer de setwinst ging pakken. SVW knokte aan het einde nog voor elk punt, maar VVH pakte de winst in de set (25-22) en daarmee de wedstrijd.

Nu de bonusset nog. Coach Reinier gaf nog mee dat de dames er vol voor moesten gegaan, want wat zouden ze zichzelf een goede dienst bewijzen als ze ook deze set pakten. Dit ging niet eenvoudig aan het begin, want VVH maakte veel onnodige fouten. Voordeel voor VVH was echter dat de coach van de bezoekers hun beste speelster (nummer 8) van de midaanval had afgehaald, waardoor de aanvalsdruk op mid minder werd. Hierdoor konden de dames van VVH zich op de blokkering aan de buitenkant richten, met enkele mooie blokpunten tot gevolg. Wederom waren het vervolgens de klappen van Iris en Merle en de handige aanvallen van Anniek die VVH het voordeel gaven. Met 25-20 werd zo gezorgd dat alle punten in Harlingen bleven. En geweldige prestatie.

Een wedstrijd met veel sfeer op de tribune die door VVH op prachtige wijze werd gewonnen. Op de ranglijst gaat Harlingen nu aan kop met vier punten verschil. Aanstaande vrijdag staan beide ploegen weer tegenover elkaar. Om 19.15 uur begint de wedstrijd dan in Workum.