VVH heren 1 verliest van CSV in Zwolle

ZWOLLE - Afgelopen vrijdag mocht het eerste herenteam van VVH het in Zwolle opnemen tegen CSV. In de thuiswedstrijd tegen dit team ging VVH met maar liefst 4-0 onderuit, dus de Harlingers hadden het gevoel dat ze iets recht moesten te zetten.

De eerste set van de wedstrijd, waarin Rik Sijtsma voor het eerst dit seizoen in de basis begon, was het VVH die het spel domineerde. Door goede services van Reinier, Meindert Paul en Rik was het VVH die een voorsprong pakte. Deze voorsprong zorgde voor vertrouwen bij de Harlingers, waardoor ook de side-out met sterk aanvallen terug werd gepakt van de Zwollenaren. De thuisploeg probeerde met time-outs en wissels het tij te keren en vanaf 13-20 in het voordeel van VVH begon dit ook te werken. Goede services van CSV werden matig verwerkt door VVH en Paul had als spelverdeler moeite om de scorende oplossing te vinden. Pas op 18-20 wist VVH te scoren via Jan die als invaller het veld in was gekomen. Hierna wist VVH op strijdlust de setwinst toch binnen te halen, maar dat de tegenstander sterker werd was duidelijk.

In de tweede set kwam VVH direct op een 7-2 achterstand en CSV begon het spel hoe langer, hoe meer te domineren. De serve van de Zwollenaren was voor VVH amper te verwerken en wanneer de pass wel goed was, stond er een goede blokkering tegenover de Harlinger aanvallen. Met 25-12 ging de set met overmacht naar Zwolle.

In de derde set begon VVH met Meindert Paul op de spelverdeling in plaats van Paul, maar deze wissel bleek ook niet verstandig. De servicepass van VVH bleef onder de maat, met name doordat Meindert Paul niet langer in de passing stond. Op een enkele Harlinger oplevingen na was het CSV die oppermachtig was. Met 25-17 en 25-14 gingen beide sets naar Zwolle, waardoor VVH wederom een nederlaag kon bijschrijven en zich nu zeer nadrukkelijk zorgen moet gaan maken, aangezien de degradatiestreep nadert. NAS uit Leek, die op degradatieplek 10 staat, staat nog maar één punt achter.

Wil VVH nog punten pakken en behouden blijven voor de promotieklasse, dan zullen de basiszaken beter moeten. De servedruk en blokkering bij de Harlingers laat vaak te wensen over, waardoor tegenstanders eenvoudig tot scoren komen en als je amper op eigen service weet te scoren loop je altijd achter de feiten aan.
Aanstaande zaterdag staat de belangrijke wedstrijd tegen hekkensluiter BEO in Bakhuizen op het programma. Een goed resultaat tegen deze ploeg kan VVH nog uit de degradatiezorgen krijgen.