VVH heren 1 vergroot voorsprong op CSV na opnieuw een overwinnin

Afgelopen zaterdag stond de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft op het programma voor het eerste herenteam van VVH. In Meppel mocht worden aangetreden tegen Meppel/AZ 1. Dit was tevens de eerste wedstrijd voor de nieuwe trainer/coach Jan Kamminga, die de taken van Simon Middendorp had overgenomen vanwege veranderingen in diens priv? situatie.

De eerste set startte Jan met de volgende opstelling: Johannes Bult op de spelverdeling, Reinier Kwast op de diagonaal, Hedzer Wiersma en Marnik Agema op de buitenaanval, Ignarts Bakker en Meindert Paul Kwast op de midblokkering en Erik Schukking als libero. Op de bank begonnen Rik Sijtsma en Sjoerd Tekstra.
Het spel bij VVH kenmerkte zich door veel slordigheid en een gebrek aan scherpte. In de passing werden vele fouten gemaakt, waardoor Johannes moeite had zijn aanvallers te bereiken. Nadat een 8-4 achterstand was weggewerkt door een goede serveserie van Reinier en sterk blokkeren, werd Meppel opnieuw een voorsprong gegund door Harlinger fouten. Jan nam op 14-10 een time-out, waarin hij benadrukte dat de Harlingers rustiger en ontspannener moesten gaan spelen “dan zou het spel vanzelf gaan lopen.” Het spelbeeld veranderde hierna helaas amper, want Meppel bleef doorgaan met punten maken. Met 25-19 kon niet voorkomen worden dat Meppel de setwinst pakte.
De tweede set namen de Harlingers zich voor met meer overtuiging te gaan spelen, eerder op hun posities plaats te nemen en werden de serveeropdrachten anders. Vanaf het begin ging het beter lopen bij de Harlingers en namen ze een voorsprong. Naar mate de voorsprong vergroot werd, werd begon VVH ook beter te spelen. Erik en Hedzer gaven het goede voorbeeld door hard te werken in de verdediging en de servicepass was nagenoeg perfect. Hierdoor konden Marnik en Reinier vaak eenvoudig scoren doordat Johannes hun kon vrijspelen. Meppel kwam niet meer in het stuk voor en wist amper uit hun aanvallen nog te scoren. Met 14-25 walste VVH over hun gastheren heen.
In de derde en vierde set volgde eenzelfde spelbeeld als in set twee. Serveseries van Johannes en Meindert Paul maakten het verschil, de servepass was perfect en met name de midblokkering van Ignarts en Meindert Paul zorgden ervoor dat Meppel niet tot scoren kon komen. Ondanks dat Meppel wisselingen van spelers en posities doorvoerde, ging VVH eenvoudig naar de winst in beide sets (15-25 en 20-25).
Hiermee was de 1-3 thuisoverwinning een feit. Spelverdeler Johannes Bult gaf achteraf aan tevreden te zijn met het eindresultaat: “Als je de eerste set verliest, maar vervolgens 1-3 wint doe je het gewoon prima.” Door de overwinning loopt VVH een puntje verder uit op de concurrent om de eerste plaats CSV. Het verschil na een gelijk aantal wedstrijden bedraagt nu drie punten.
Aanstaande zaterdag komen de heren van DBS Balk op bezoek in de Waddenhal. Om 19.00 uur begint de wedstrijd.