VVH heren 1 toont vechtlust in Emmeloord

Door afwezigheid van Marnik Agema, vertrok een wat smalle selectie van VVH richting Emmeloord om tegen Vovem ?90 aan te treden. Rik Sijtsma nam Marnik zijn plek in op de buitenaanval, verder startte VVH zoals vertrouwd: Meindert Paul Kwast en Ignarts Bakker op de mid, Hedzer Wiersma op de buitenaanval, Johannes Bult als spelverdeler, Reinier Kwast als diagonaal en Erik Schukking als libero. Sjoerd Tekstra begon naast coach Jan Kamminga op de bank.

Het spel bij de Harlingers kenmerkte zich aan het begin door een gebrek aan scherpte in de aanval. De passing was in orde, maar op Johannes z’n set-ups troffen de aanvallers van VVH vaak de blokkering. Naar mate de set vorderde, begon VVH meer uit zijn schulp te kruipen. Door enkele servepunten en blokkeringen van Harlinger zijde namen de bezoekers het initiatief over en eenmaal boven de twintig was VVH meer solide. Met 21-25 ging de set naar de koploper.
Het liep nog niet bij VVH zoals ze zouden willen, maar de intentie was om de tweede set scherper te spelen. Dit bleek echter al snel een lastig verhaal te worden. De passing was wederom prima, maar de aanval van VVH landde keer op keer in de blokkering bij Vovem. Omdat VVH het naliet om klaar te staan om deze de ballen vanaf de blokkering uit te verdedigen, liep Emmeloord snel uit. Op een bepaald moment stond de thuisploeg met maar liefst 17-8 voor. VVH begon te knokken om überhaupt weer terug te komen in de wedstrijd en dit lukte deels. Services van Ignarts en Rik zorgden nog voor enkele puntjes, waardoor bij 21-17 het geloof weer terugkwam bij de Harlingers, maar Vovem liet dankzij goed aanvallen en serveren de set niet meer glippen (25-17).
In set drie zette Jan de opstelling bij de Harlingers anders neer, om zo de blokkering van Vovem meer te omzeilen. Dit had zijn resultaat want VVH scoorde aanvallend meer punten en in de rally werd geweldig gewerkt. Op 6-9 kwam Johannes helaas verkeerd terecht, waardoor hij met een blessure op de bank moest plaatsnemen. Reinier nam de spelverdeling over en Sjoerd kwam op Johannes zijn plek. Spelverdelend was het minder, maar de Harlingers begonnen als collectief te knokken voor ieder punt en de setwinst werd redelijk eenvoudig binnengesleept (18-25).
Omdat de vierde set (door te veel foutjes boven de 20) niet gewonnen werd door VVH, moest een vijfsetter de winnaar aanwijzen. Vanaf het begin was VVH in deze set de bovenliggende partij. De blokkering van Vovem werd vaak gebruikt om juist punten te scoren door de bal via de handen weg te slaan. Bij de wissel van veld stond het 5-8 voor De Skûtsjeboys. Deze marge werd vervolgens behouden tot het einde van de set, waardoor de winst naar VVH ging.
Meer dan drie punten zaten er helaas niet in voor VVH, waardoor CSV één puntje inloopt in de strijd om de eerste plek. Komende zaterdag komt SVI uit Zwolle op bezoek. Om 19.00 uur zal in de Waddenhal deze wedstrijd beginnen.