VVH heren 1 sluit eerste seizoenhelft winnend af

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag stond voor het vlaggenschip van VVH de laatste wedstrijd van 2014 op het programma in eigen Waddenhal tegen de hekkensluiter: FIZZ/MAZ heren 1 uit Meppel. Het was een bewogen weekje voor de Harlinger formatie geweest: Rik Sijtsma is na zijn enkelblessure weer voorzichtig begonnen met trainen en van Paul Lups is helaas vanwege persoonlijke redenen afscheid genomen. Zodoende waren er slechts 7 spelers van heren 1 inzetbaar, maar gelukkig bood het tweede herenteam uitkomst.

De weinig verrassende basisopstelling was zodoende als volgt: Anne Durk Bakker en Meindert Paul als passer-lopers, Ignarts Bakker en Marnik Agema als hoofdblokkeerders, Ewout Schat op de spelverdeling, Reinier Kwast als diagonaalaanvaller en Niels Wienbelt als libero. Naast coach Alle Taco Schat zaten Rik Sijtsma en de van heren 2 geleende: Jeroen Meijer en Sjoerd Tekstra. Eigenlijk was het spelbeeld voor de gehele wedstrijd al snel duidelijk: Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar het foutenpercentage aan de kant van Meppel was veel hoger dan dat van de thuisploeg. Met name in het serveren en aanvallen liet Meppel het afweten. VVH profiteerde hier optimaal van. Met name door de sterk serverende Ignarts en Anne Durk en nagenoeg perfect passende Niels en Meindert Paul, werden de eerste en de tweede set binnen gesleept (25-21 en 25-22). ??In de derde set waren beide teams weer erg aan elkaar gewaagd, maar gaandeweg liep Meppel wat uit in de stand. In tegenstelling tot voorgaande sets, wisten de bezoekers het aantal persoonlijke fouten lager te houden en met name via buitenaanvaller Reinald Boxem kwamen ze vaak tot scoren. Het werd knokken voor VVH. Maar, zoals meermaals al gebleken dit seizoen, behoord knokken tot één van de Skûtsjeboys hun sterkere punten. Het keerpunt in de set kwam toen FIZZ/MAZ met 14-18 leidde. Na een kill-blok van Ewout op de buitenkant, mocht hij zelf gaan serveren. Dit deed hij uitstekend, net als Anne Durk en Ignarts die na hem aan serve kwamen. Aan het net waren Marnik en Reinier en later ook Meindert Paul amper te passeren in de blokkering, waardoor de Harlingers punten bleven maken. Ook deze set werd zodoende gewonnen door VVH en daarmee was de overwinning een feit. ??Alle Taco gaf voor aanvang van de laatste set aan ook het bonuspunt te willen hebben en dit waren de spelers uiteraard met hem eens. VVH begon zeer sterk aan de set. Aanvallend en serverend waren de Harlingers de bovenliggende partij en wederom was het FIZZ/MAZ die te veel fouten maakte. De bezoekers hadden de set blijkbaar al opgegeven want binnen no-time was VVH uitgelopen naar een 17-8 voorsprong. Op dat moment was het tijd om enkele spelers te laten debuteren in het eerste. Sjoerd kwam op de plek van Anne Durk en Ewout verliet het veld voor Jeroen. Hierna kwam Meppel nog wat terug in de set, maar voor de setwinst meedoen was al lang geen mogelijkheid meer. Met 25-18 ging de winst naar VVH en daarmee was de 4-0 overwinning een feit! ??Door deze overwinning staat VVH halverwege het seizoen op een prachtige vijfde plek met nummer vier Bas/Autowas nog in zicht. Zodoende heeft men een leuk doel om in de tweede helft van de competitie voor te gaan knokken.