VVH heren 1 nog steeds zonder nederlaag

HARLINGEN ? Afgelopen zaterdag stond wederom een thuiswedstrijd op het programma voor het vlaggenschip van de Harlinger volleybalvereniging tegen Vovem ?90 uit Emmeloord. Ondanks dat de Harlingers niet helemaal topfit waren (Hedzer Wiersma en Reinier Kwast hadden lichte pijntjes), werd wederom een overwinning binnengesleept.

Coach Simon Middendorp begon de eerste set met Hedzer, Marnik Agema, Ignarts Bakker, Johannes Bult, Erik Schukking, Meindert Paul Kwast en Reinier binnen de lijnen. Op de bank begonnen Rik Sijtsma en Sjoerd Tekstra. VVH begon de set twijfelachtig. Er werden enkele fouten gemaakt in de serve en blokkerend stond het niet goed. Op 4-8 werd een time-out genomen door VVH, waarna het team aan de inhaalrace mocht beginnen. De servedruk ging omhoog, side-outs werden vaak direct gepakt door goed aan te vallen en de blokkering begon te werken. Met name Johannes, die in de eerste set drie blokpunten kon noteren, droeg hier zijn steentje bij. Met 25-19 ging de set uiteindelijk naar de thuisploeg.

In de tweede set was sprake van een gelijkwaardig opgaande strijd. Vovem scoorde via hun diagonaalaanvaller de nodige ballen en wist in de serve meer druk te leggen op de pass-linie van VVH. De Harlingers probeerden onder deze druk weg te volleyballen, maar vond dit niet eenvoudig. Met name in de aanval werd weinig direct gescoord. Op 13-16 scoorde Ignarts een midaanval, waarna Rik voor Reinier binnen de lijnen kwam. Via zijn services (waaronder een ace) kwam VVH langszij en kreeg het meer grip op het spel. Lange rally’s werden gewonnen en aanvallend werd er met meer vertrouwen gespeeld. Met 25-22 ging zodoende ook deze set naar de Harlingers.

Walk-over
De derde set was vervolgens een ware ‘walk-over’ voor de thuisploeg. Vovem had geen antwoord op de servedruk van de Harlingers en vanuit een uitstekende pass van Erik, Hedzer en Meindert Paul werden aanvalskansen eenvoudig benut. Aan het einde van de set begon VVH slordiger te spelen, waardoor de tegenstander niet onder de tien punten grens kon worden gehouden (25-13).

Het slordige Harlinger spel in het einde van de derde set, bleek de opmaat voor wederom (tegen Set Up IJsselmuiden ook al) een zeer zwakke vierde set, waarin niets lukte bij De Skûtsjeboys. Aanvallen eindigden buiten de lijnen of in het blok, passend werden fouten gemaakt en ook de Harlinger blokkering pakte geen ballen meer. Wissels en time-outs ten spijt, ging deze set met 20-25 naar de mannen uit de Noordoostpolder.

Wederom een overwinning voor de Harlingers, maar er zal hard gewerkt moeten worden om ook in de laatste set de concentratie te behouden. Aan het einde van de competitie, gaat het er uiteraard om wie de meeste punten heeft verzameld dus ieder puntje telt. Op 31 oktober staat de volgende wedstrijd voor de Harlingers pas op het programma. In Sneek mag dan om 19.00 uur gespeeld worden tegen VC Sneek 2.