Sport

VVH heren 1 naar kwartfinale Regiobeker

Door Jeroen Pietersma
Afgelopen woensdag stond voor de mannen van Jan Kamminga in Leek de bekerwedstrijd tegen de thuisploeg Impala op het programma. Inzet was een plek in de kwart finale van de regiobeker. Omdat de thuisploeg een klasse lager speelt dan VVH en daarin onderin mee doet, was de verwachting dat het een eenvoudige overwinning zou worden. Deze verwachting bleek uit te komen, want na 50 minuten spelen stond er een 0-3 eindstand op het scorebord.

Waar coach Jan Kamminga de eerste set met de vaste basis van de afgelopen weken begon (Reinier Kwast op diagonaal, Johannes Bult op spelverdeling, Hedzer Wiersma en Marnik Agema op de buitenaanval, Ignarts Bakker en Meindert Paul Kwast op de hoofdblokkering en Erik Schukking als libero), gaf hij hierna ook de andere spelers de kans om te spelen. Sjoerd Tekstra kwam op de midpositie erin voor Meindert Paul en Rik Sijtsma loste Marnik af op de buitenkant.

In welke opstelling VVH ook speelde, het spelbeeld veranderde er niet door. VVH was heer en meester en won de sets erg eenvoudig. Op enkele kleine oplevingen na, kon Impala niet meekomen met de Harlingers. Met 11-25, 15-25 en 12-25 waren het de Skûtsjeboys die zich plaatsten voor de kwartfinale van de beker. Hierin mag het aantreden tegen de winnaar van het duel tussen AVC’69 uit Akkrum en De Balkster Smashers uit Balk.

Deze zaterdag staat de volgende wedstrijd voor heren 1 op het programma. In Emmeloord mag het om 19.00 uur de strijd aangaan met Vovem ’90. Dit team speelt tot nu toe een wisselvallig seizoen en staat daardoor in de middenmoot van de derde divisie. In de strijd om de eerste plek moet er uiteraard gewonnen worden.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda