VVH heren 1 behoudt plek in linker rijtje na overwinning

Afgelopen zaterdag kwam medepromovendus en bijna naamgenoot HVV langs in de Waddenhal. Na anderhalf uur knokken, waren het de mannen van Casco Montage/VVH heren 1 die de meeste punten bij hun seizoenstotaal mochten bijschrijven.

De eerste set begon VVH met de volgende opstelling: Johannes Bult op spelverdeling, Koen Sikkema en Marnik Agema op de buitenaanval, Reinier Kwast als diagonaalaanvaller, Ignarts Bakker op midaanval samen met Sjoerd Tekstra (die voor het eerst dit seizoen een basisplek kreeg). Op de bank bij coach Jan Kamminga begonnen Rik Sijtsma, Ewout Schat, Stefan de Jong, de niet geheel fitte Meindert Paul Kwast en Hedzer Wiersma was weer de libero. VVH begon de set op achterstand. Er werd met te weinig lef gespeeld, waardoor HVV de leiding nam. Gaandeweg de set begon het beter te gaan; met name via de buitenkanten werd er beter aangevallen. Eenmaal boven de twintig puntengrens kon het beide kanten op, maar na een time-out van HVV maakte Harlingen enkele onnodige fouten waardoor de set naar de bezoekers ging.

De tweede set gaf Jan als opdracht mee om meer druk te zetten in de serve en aanval. Vanaf het begin van de set had VVH de controle. Reinier en Koen sloegen voor het net de ballen er eenvoudig in en ook van achter de servicelijn was VVH daadkrachtiger. Meindert Paul kwam voor het serveerwerk er in voor Sjoerd en dit leverde enkele mooie punten op. Rik en Ewout kwamen vervolgens richting het einde van de set binnen de lijnen voor Johannes en Reinier en sleepten de setwinst binnen voor de Skûtsjeboys (25-21).

Bij de stand 1-1 in sets en de Harlinger formatie kreeg meer en meer door dat ze completer waren dan de bezoekers en dat de winst er in zat. De mannen uit Hattem stonden boven VVH, maar dit zei duidelijk niets. Het spelbeeld in set drie leek ontzettend op dat van de tweede: VVH was de bovenliggende partij en hield de controle. Via services van Ignarts en Marnik werd de voorsprong gemaakt. Wederom kwamen Meindert Paul, Rik en Ewout binnen de lijnen om het karwei af te maken. Het werd aan het einde nog even spannend, maar via een servefout van de bezoekers pakte VVH de set.

Set vier waren beide teams aan elkaar gewaagd. VVH was in de passing slordiger waardoor Johannes de aanvallers minder makkelijk kon bedienen en de Hattemers met de blokkering vaak goed stonden. Op 9-12 voor HVV, scoorde Marnik met een harde diagonale bal. Hierna kwam Johannes aan serve en bracht VVH naar een 15-12 voorsprong. Het verschil was weer gemaakt en wederom bracht Jan Ewout, Rik en Meindert Paul en weer haalde VVH de set en daarmee de wedstrijd binnen (25-22)!

Wederom een goed resultaat van VVH, waardoor het team de zesde plek behoudt. Komende zaterdag mag de ploeg naar Groningen om het op te nemen tegen hekkensluiter Lycurgus heren 3.