Sport

VVH ds 1- Bolsward ds 4

Door Jeroen Pietersma
Afgelopen zaterdag hadden de volleybaldames van Harlingen Fysiotherapiepraktijk Rozengracht 24 een thuiswedstrijd om 19.00 uur. De VVH heren 1 speelden op dezelfde tijd en het was weer gezellig druk in de sporthal, met een goed gevulde tribune om aan te moedigen.

De VVH dames hadden een vliegende start. De teams van Bolsward en Harlingen gingen gelijk op. Jammer genoeg wisten de dames de laatste puntjes van de set niet te pakken, Bolsward had net even wat meer geluk met de ballen en pakte de eerste set.
De tweede set begon Bolsward met veel meer druk te spelen en de VVH dames kwamen niet goed in hun spel. Er werden te veel fouten gemaakt met de serve. Bolsward won deze set met gemak.
In de derde set zeiden de dames van Harlingen tegen elkaar “vergeet de vorige set en nu gaan we ervoor!”. Dit uitte zich meteen in de set, wederom gingen de dames gelijk op. Ze waren erg aan elkaar gewaagd. Toch mocht VVH geen geluk hebben in het laatst van de set en wist Bolsward weer deze set te pakken. Bolsward is qua verdediging een sterk team en geroutineerd.
Toen natuurlijk de vierde set, de VVH dames hadden het zeker niet opgegeven en begonnen weer knallend aan deze set. Deze keer had VVH de touwtjes in handen. De servedruk was stukken beter en Bolsward had niet meer zo veel in te brengen. VVH dames 1 had ineens alles onder controle, passe liep goed en hierdoor kon er met meer druk aangevallen worden. Dit keer lukte het de dames om vol overtuiging de set te pakken.
De eindstand werd dan ook 3-1 voor Bolsward. Toch weer een knappe prestatie.

Aankomende vrijdag 22 januari spelen de VVH dames om 20.30 uur in Workum tegen S.V.W. dames 2. En ze gaan voor niets minder dan met de winst.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda