VVH Dames 1 verliest nipt in wisselvallige wedstrijd tegen VC Bo

BOLSWARD - Op zaterdag 4 oktober was VC Bolsward Dames 4 de tegenstander van VVH Dames 1. Het is een spannende (uit)wedstrijd geworden met pieken en dalen die helaas, ondanks dat de dames zich goed terug gevochten hebben in de wedstrijd, verloren is met 3-2.

De trainer/coach Folkert van der Veer is de wedstrijd begonnen met Nienke Marije Schaaf en Jorien Hibma op de midpositie, Liset Roosma en Mirna de Bruin als passer/lopers, Annie Leijenaar op diagonaal, Anneke de Jong op spelverdeling en Merle Santema als libero. Ute Hahn (spelverdeelster) was haar volleybal kwaliteiten dit weekend aan het tonen in Duitsland waardoor zij deze wedstrijd helaas afwezig was.

De eerste set ging redelijk gelijk op tussen beide teams. Helaas door een aantal serve- en pass fouten heeft VVH deze set verloren met 25-21. De tweede set bleek VC Bolsward te sterk voor VVH. De dames van Bolsward hadden een goede serve, de passing bij VVH liep niet zo als gewenst en daardoor kan het spel ook niet met de aanval worden afgemaakt. De tweede set is dan ook ruim verloren met 25-15.

??De derde set werd het roer omgegooid. Er hebben enkele wisselingen plaatsgevonden in de opstelling van VVH. Annie Leijenaar is op de midpositie gaan spelen, Nienke Marije Schaaf is verhuisd naar de positie van passer/loper en Mirna de Bruin heeft de taken waargenomen op de diagonaal. Deze wissels bleken succesvol voor het hele team. De rollen werden nu omgekeerd en na een aantal goede opslagseries en sterke aanvallen hebben de dames van VVH deze set overtuigend gewonnen met 14-25. De vierde set werd bepalend. De druk aan beide kanten was hoog. Zou VC Bolsward deze wedstrijd met 3 -1 winnen of moest er een beslissende 5de set worden gespeeld? De dames van VVH hebben helaas niet van alle kansen kunnen profiteren door persoonlijke opslagfouten maar door er hard voor te werken is toch ook deze set gewonnen met 23-25.??

En toen… de alles bepalende 5de set. De dames zijn voortvarend begonnen en konden al snel een ?8-12 stand bereiken, helaas wist VC Bolsward zich vervolgens terug te vechten in de wedstrijd en heeft VVH de set alsnog uit handen gegeven. Het zijn een aantal lange, spannende rally’s geweest maar uiteindelijk moest na ruim 2 uren volleyballen een verlies van 17-15 geïncasseerd worden door VVH Dames 1.

Aanstaande zaterdag 11 oktober speelt VVH Dames 1 om 17.00 uur thuis in de Waddenhal tegen AVC ’69 Dames 1 (Akkrum).