Sport

VVH dames 1 speelt goed maar verliest thuiswedstrijd tegen koplo

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Afgelopen zaterdag speelde VVH Dames 1 Fysio Rozengracht 24 thuis een spannende wedstrijd tegen de koploper AVC?69 (Akkrum) Dames 1, die uiteindelijk met 1-3 verloren ging.

De trainer/coach Folkert van der Veer is de wedstrijd begonnen met Annie Leijenaar en Jorien Hibma op de midpositie, Liset Roosma en Nienke Marije Schaaf als buiten aanvalsters, Mirna de Bruin op diagonaal, Ute Hahn op spelverdeling en Merle Santema als libero. Anneke de Jong (spelverdeelster) is geblesseerd maar zat als wisselspeelster wel op de bank bij VVH.

De dames waren gewaagd aan elkaar, direct vanaf de eerste set was het een spannende wedstrijd met leuk volleybal van beide teams. VVH kon de set helaas niet binnenhalen en verliest de eerste set met 22-25. Maar begint met een goed gevoel aan de 2de set van deze wedstrijd.

In de tweede set kreeg VVH de opdracht mee van de coach om een beter te serveren, dit is in principe je eerste aanval dus kans om te scoren, en verder zo doorgaan als in de eerste set. De opslag van VVH komt beter en pass en set up liggen goed zodat, Nienke Marije en Liset Roosma elke keer weer succesvol op de buitenpositie kunnen scoren. Deze set wordt dan ook gewonnen door de Fysio Rozengracht 24 dames van VVH met 25 – 22.

Met een ongewijzigde strategie werd aan de 3e set begonnen. Maar helaas vinden de Fysio Rozengracht 24 dames van VVH niet een goede aansluiting op de voorgaande set. Helaas gaat deze set dan ook verloren met 18 – 25. Vol hoop en wilskracht werd aan de 4e set begonnen. Maar de dames van VVH kunnen hun krachtvolle aanval niet hervatten. De serve is ook niet overtuigend genoeg om te scoren en AVC profiteert van deze kansen en wint zo ook de laatste set 20 – 25. Fysio Rozengracht 24 dames van VVH staan na 4 wedstrijden dit seizoen op de zesde plaats. Zaterdag 25 oktober spelen de dames uit tegen VC058 Dames 2 (Leeuwarden) om 15.00 uur in Sporthal Kalverdijkje.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda