VVH dames 1 pakt zwaarbevochten winst

JOURE - Vrijdag 21 april was het tijd voor de laatste wedstrijd van het seizoen voor de dames van VVH. Deze wedstrijd werd gespeeld tegen VC Joure, waar VVH de vorige keer net van verloor met 3-2. Dit maakte ze nog gemotiveerder om deze wedstrijd te winnen, naast het afsluiten met een winst als een teken voor wat volgend jaar te komen staat natuurlijk. Met een groot animo van dames 1, maar liefst elf speelsters, werd vol goede moed de eerste set gestart.

De eerste set werd begonnen met Anna Schurer en Nienke Marijke Schaaf-Kwast op de buitenaanval, Annie Leijenaar en Regina van der Kooij op de midaanval, Yvette Meirink op de spelverdeling en Iris Hooghiemster als haar diagonaal, daarnaast was Merle Santema libero. Op de bank zaten Anniek Punt, Marieke Sinnema, Alien Hoekstra en Jetske Leijenaar. Het puntenaantal ging erg gelijk op, het was te zien aan beide teams dat ze niet van plan waren te verliezen vanavond. Voor elke bal werd gevochten, maar door het constante spelen van Anna en Nienke Marije werden veel ballen op de buiten ingebracht. Ook hielp Regina hier erg bij door ballen in te rammen en directe punten te scoren voor de Harlingers en dit werd natuurlijk mede mogelijk gemaakt door het goede spelverdelen van Yvette. De midaanval van Joure scoorde directe punten met een harde aanval, maar de dames van Harlingen trokken aan het langste eind en wonnen de set met 19-25.

De tweede set werd begonnen met dezelfde opstelling. Helaas was te zien dat de dames van Joure nu meer in het spel kwamen en meer ballen van de grond haalden. Ook werd de bal naar buiten erg snel gespeeld, waardoor de blokkering van VVH moeilijk kon worden dichtgezet en er veel punten werden gescoord. Deze set werd hierdoor nog spannender en ondanks een paar tactische wissels werd de set nog net weggegeven aan Joure met 25-23.

Met een kleine wissel in de basisopstelling werd de derde set begonnen. De zusjes Leijenaar werden gewisseld. De Harlingers pakten de strijdlust van de eerste set weer terug en lieten het damesteam van Joure zien waar Harlingers van gemaakt zijn. Er werd hard aangevallen en goed opgeslagen, maar de dames van Joure lieten zich niet kennen en bleven ook vechten voor elke bal. Het was een spannende set waarbij beide teams weer erg aan elkaar gewaagd waren. Anniek werd er voor Anna ingezet aan het einde van de set, wat een slimme wissel was want helaas voor Joure was het net niet genoeg en won VVH met 22-25.

Voor de vierde set had Ous, de coach, een hele andere opstelling in gedachte. Op de buitenaanval stonden Anna Schurer en Anniek Punt, Alien Hoekstra en Jetske Leijenaar op de mid, Marieke Sinnema op de spelverdeling en Iris Hooghiemster op de diagonaal. Helaas voor Regina betekende dit dat ze niet meer kon zeggen dat ze honderd procent heeft gespeeld dit seizoen. Voor een hele andere opstelling dan dat de dames van VVH gewend waren, ging het erg goed. We waren nog steeds erg gewaagd aan Joure, maar zij zaten net wat beter in het spel dan de dames van VVH. Hierdoor werd de vierde set nog net weggegeven aan Joure met 25-20.

Dit betekende een vijfde set. Beide teams waren niet van plan deze laatste set te verliezen. Nienke Marije werd er ingewisseld voor Anna, Yvette voor Marieke en Regina voor Alien. De dames aan Joure hadden een sterk begin en stonden telkens een paar punten voor op VVH. Gelukkig lieten de dames van Harlingen hun hoofd niet hangen en kwamen sterk terug. Aan het einde van de set stond het 14-13 in het voordeel van Joure. Matchpoint dus. Ondanks de druk werd er toch goed gespeeld en kwam het puntenaantal op 14-15 te staan in het voordeel van Harlingen. Echter, lieten de dames van Joure het hier niet bij. Na een aantal keer bijna winnen, kwam Joure in het voordeel te staan. Na een spannende rally stond het weer gelijk en besloot VVH dat het nu genoeg was geweest. Door een fout van de tegenstander won VVH met 18-20 en kon het feest beginnen.

Al met al was het een erg goede wedstrijd voor VVH en zijn zij erg tevreden naar huis gegaan. Ondanks deze overwinning zijn ze geëindigd op de negende plek met 51 punten. Het was een erg wisselend seizoen en ze vinden het erg jammer dat we niet hoger zijn geëindigd, omdat nummer negen tot nummer vijf erg aan elkaar gewaagd zijn met maar zeven punten verschil. Volgend jaar zijn ze zeker van plan om hoger te klimmen in de ranglijst en door te gaan met de vordering.