Sport

VVH dames 1 laten punten liggen

Door Jeroen Pietersma
Afgelopen vrijdag heeft dames 1 gespeeld tegen de dames van Makkum. In een voorgaande wedstrijd tegen Makkum was het een spannende wedstrijd en deze wedstrijd beloofde niks anders te worden. Er werd voor elk punt gevochten.

Aan het begin van de setten hielden de dames van VVH zich goed stand tegen Makkum. Het was een nek-aan-nekrace. Helaas liet VVH puntjes liggen met de serve. Er waren veel serve fouten waardoor Makkum ver voorop kwam te liggen. Zonder de topper Liset kon er niet gewisseld worden tussen de buitens of diagonaal. De oplossing qua wisselen zat hem dus in de mids. Er werd veel afgewisseld en ook redder in nood, Greta, heeft een handje geholpen. Helaas heeft VVH veel pogingen geprobeerd om weer terug te komen, maar dit lukte niet en won Makkum de eerste drie setten met 25-14, 25-18 en 25-21.

Gelukkig lieten de dames hun hoofden niet hangen, in de laatste set besloten ze om nog keihard te knokken voor dat laatste puntje. Met mooie serveseries en set-ups is het gelukt om de laatste set te pakken. Ze stonden aardig voor op de dames van Makkum, maar hebben ze toch weer dichtbij laten komen. De dames 1 van VVH begint hier een beetje bekend om te staan. Puntjes worden weggegeven op belangrijke momenten, maar hierdoor zijn het wel altijd spannende wedstrijden.
VVH, als nummer negen, heeft dus toch nog een puntje kunnen meepakken van de huidige nummer drie. In het voordeel van VVH heeft Covos verloren en lopen de dames nu twee punten voor op dit team. Toch moet er nog hard gestreden worden om niet te degraderen en ze gaan er vol tegenaan. De volgende wedstrijd mogen ze thuis spelen tegen VC/Zeus2k dames 1 om 17:00 uur. De laatste keer hebben ze met 4-0 van VC/Zeus2k verloren, maar ze hopen hier verandering in te brengen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda