VVH dames 1 knokt hard, maar wint niet in St. Annaparochie

Afgelopen vrijdag zijn de dames van VVH DS 1 naar Sint Annaparochie afgereisd om het op te nemen tegen VoVeSa DS 1. Waar VVH zich op dat moment op een zevende plaats bevond, stond VoVeSa op de tweede. Voor de dames dus de opdracht om vrij uit te spelen, want ze hadden immers niets te verliezen. Compleet was het team uit Harlingen echter niet. Er werd op deze avond nog een wedstrijd gespeeld waardoor een aantal speelsters afwezig waren.

De eerste set ging van start met in de basis Yvette Meirink op spelverdeling en Liset Roosma in haar diagonaal. Jetske Leijenaar en Regina van der Kooij begonnen op de midposities, en Nienke Marije Schaaf nam net als Iris Hooghiemster plaats op de buiten. De set begon slordig aan de kant van VVH waardoor VoVeSa meteen de voorsprong pakte, wat uitliep tot 9-3 voor de dames uit Sint Anneparochie. Echter door een sterke service van Regina en daarna ook van Liset, kwam VVH toch weer gelijk te staan met 10-10. Het liep vervolgens gelijk op maar door sterke verdediging en goede services, kwam VVH 19-24 voor te staan en wonnen ze de set met 20-25.

De tweede set bleef de opstelling hetzelfde. De dames van beide ploegen begonnen gemotiveerd en vol enthousiasme aan de set die dan ook gelijk opliep. De teams waren zeker aan elkaar gewaagd, wat zorgde voor een gelijke stand op 7-7. VVH serveerde goed en pakte daardoor punten, maar maakte zelf ook fouten waardoor VoVeSa steeds een kleine voorsprong hield. Door passfouten kwam VVH op een achterstand van 22-17. Dit gat bleek niet meer te dichten, waardoor de set eindigde in 25-18 en dus winst voor VVH.

Ook in de derde set bleef de opstelling hetzelfde en ook deze set waren de teams aan elkaar gewaagd. Beide teams waren sterk aan het net met zowel een lastige aanval als tactische prikballen. Echter presteerde VVH in het achterveld minder goed waardoor de punten vaak toch weer naar VoVeSa gingen. Ondanks dat, wisten de Harlingers goed bij te blijven wat zorgde voor een gelijke stand op 11-11. Vanaf dit punt was VVH zelfs de bovenliggende partij. Er werden weinig punten uit handen gegeven wat leidde tot een stand van 19-22 voorsprong. VoVeSa kwam daarna weer dichter bij en de teams wisten beide de 25 punten te behalen (25-25). VVH gaf zich niet gemakkelijk gewonnen en maakte het VoVeSa moeilijk. Helaas bleek VoVeSa toch sterker en daarom ging ook deze set met 28-26 naar de thuis spelende ploeg.

De vierde set hoopten de dames van VVH er nog een 2-2 setstand van te kunnen maken. Om dit te realiseren begonnen ze net als de vorige sets, actief en gemotiveerd. In het begin van de set ging het erg heen en weer. De beide teams pakten om de beurt een aantal punten. Toch wist VoVeSa de leiding te houden wat zorgde voor een 11-7 achterstand voor VVH. Dit ging zo een tijd door tot VVH 21-15 achter stond. Op dit moment werd Annie er voor Yvette ingewisseld. Hierdoor ging Liset naar de spelverdeling en Annie naar de diagonaal. De druk kwam bij VoVeSa te liggen waardoor VVH een paar punten kon pakken. Het was echter niet genoeg want VoVeSa bleef toch sterker en won ook deze set (25-19) en daarmee de wedstrijd.

Al met al dus een spannende wedstrijd. De teams waren erg aan elkaar gewaagd en bleven steeds dicht bij elkaar. VoVeSa bleek uiteindelijk de sterkste partij en door eigen fouten van VVH ging dan ook drie keer de winst van de sets naar VoVeSa. VVH neemt uiteindelijk toch één punt mee naar Harlingen waardoor ze op een zesde plek komen te staan.
Komende vrijdag staat voor de dames nog een uitwedstrijd te wachten. Deze keer reizen ze daarvoor af naar Oosterend waar ze het opnemen tegen de nummer 4, CoVos DS 2.