VVH A-meisjes behalen unieke prestatie

Afgelopen zaterdag speelde de meisjes A1 van Volleybal Vereniging Harlingen een bijzondere thuiswedstrijd. Bij winst, zouden ze namelijk al een jaar geen competitiewedstrijd meer verloren hebben. De titel verraadt het natuurlijk al een beetje, maar het lukte hen al kregen ze het zeker niet cadeau.

Tegenstander van de dag waren de A’s van VC Bolsward. Met Merle Santema en Iris Hooghiemster als buitenaanvallers, Alien Hoekstra en Anniek Punt op de mid en Yvette Meirink en Marieke Sinnema op spelverdeling/diagonaal ging VVH van start. Leanne Jasper was weer de libero en Nelly van Dijk begon naast coach Reinier Kwast op de bank.

Vanaf het begin was VVH de betere ploeg en wist het de bezoekers onder druk te zetten via harde, strakke services. Vooral Iris en Anniek lieten hier van zich spreken. Het team speelde met veel zelfvertrouwen, werkte in de rally ontzettend hard en liet Bolsward gemakkelijk achter zich. Ook de passlijn met Merle, Anniek, Leanne en Iris werkte uitstekend. Nelly werd door Reinier veelvuldig ingewisseld als extra aanvalster en deed dit goed. Met 25-16 en 25-18 gingen de eerste twee sets eenvoudig naar de thuisploeg.

Zoals wel vaker bij een jeugdteam het geval is, kan het wel eens wat wisselvallig spelen. Dit gold ook voor de ploeg van VVH, want in set drie ging het allemaal stuk minder vanzelfsprekend en werden meer eigen foutjes gemaakt. Dit kwam mede doordat ze zich erg lieten afleiden door de coach van de tegenstander die vaak (onterecht) ‘moord en brand’ schreeuwde richting de scheidsrechter. Ook moet gezegd worden dat de beste speelster aan Bolswarder kant haar team knap op sleeptouw nam met haar harde aanvallen en services. Een tweetal time-outs ten spijt, kreeg VVH de controle niet meer terug en moest het toestaan dat de set met 22-25 naar Bolsward ging.

Voor set vier gaf Reinier als opdracht mee aan de meisjes om geen aandacht meer te schenken aan het gepraat van de tegenstander tegen de scheidsrechter en weer plezier te maken in hun eigen spel. Aan de hand van de enthousiaste en bovendien sterk spelende midspeelsters Anniek en Alien werd dit direct gedaan. Het extra stukje beleving in het spel maakte dat VVH sterker begon te spelen en meer lef toonde in de serve en aanval. Iris stampte de ballen weer hard binnen en via de set-ups van Yvette en Marieke werden ook de andere aanvalster goed bediend. Met 25-20 ging de set en daarmee de wedstrijd naar VVH.

Hiermee was een unieke prestatie een feit! In februari 2016 (in het vorige seizoen) werd voor het laatst een wedstrijd verloren door de meiden: toen was OPM Heerenveen met 3-2 te sterk. Sindsdien werden alle wedstrijden gewonnen; het totaal aan overwinningen dit seizoen bedraagt nu al vijftien stuks. Hiermee zijn ze het enige team in de competitie dat nog geen wedstrijd verloren heeft. Na de voorjaarsvakantie hoeft het team pas weer aan te treden: dan is op donderdag 2 maart Makkum de volgende tegenstander.