Sport

Vuurzee bij Liwwadster Rondje

Door Jeroen Pietersma
Onderstaand verslag ontvingen wij van Ylse Sijbesma, roeister bij de Vuurzee.

Zaterdag 22 oktober was het weer zover, er stond een roeiwedstrijd op het programma. Dit keer in Leeuwarden. De allereerste roeiwedstrijd ooit georganiseerd in Leeuwarden, het Liwwadster Rondje. Volgens het routekaartje een leuke race van ongeveer zestien kilometer met een aantal spannende knooppunten onderweg.

Omdat we de traditie toch maar in ere wilden houden, waren we uiteraard weer als eerste bij de kraan. Dat alleen al is een prijs waardig, de allereerste sloep ooit die deel heeft genomen aan het Liwwadster Rondje. Ook waren we de allereerste sloep die zich heeft ingeschreven voor deze wedstrijd. Zou het, net als in Zwartsluis, een goed voorteken zijn?
Nadat de sloep in het water lag hadden we vier uren de tijd om ons tot aan de start te vermaken. Deze hebben we opgevuld bij een koffiebar onder het genot van een heerlijk kop koffie en thee, even opwarmen, want het was best koud. Gelukkig waren de weergoden ons goed gezind, het beloofde prachtig roeiweer te worden.
Om 12.11:30 mochten we dan eindelijk starten met startnummer 24. We startten bij de Harmonie om vervolgens in zuidelijke richting te roeien naar de Emmakade. Daar konden we de eerste sloep al inhalen. Vervolgens voerde de route ons verder richting het Van Harinxmakanaal, waar onze harde kern supporters ons op stonden te wachten gewapend met een spandoeken en veel gejuich. Op het Van Harinxmakanaal konden we de volgende sloep inhalen, om vervolgens aan te haken bij de Rode Draak. De stuurman van de Rode Draak werd steeds duidelijker hoorbaar, we kwamen dus steeds dichterbij. Dit gaf natuurlijk een enorme boost. Ware het niet dat elke keer als we een brug passeerden, de Rode Draak weer op ons uitliep. Heel frustrerend! Na ongeveer één uur en een kwartier roeien kwamen we op de Bonkevaart, hier hadden we mooi de gelegenheid om weer aan te haken bij de Rode Draak. Maar helaas kwamen we hier ook een aantal knelpunten tegen op de route, waardoor de Rode Draak, toen we weer binnen de singels van Leeuwarden kwamen wederom op ons was uitgelopen. Nu moesten we zorgen dat we het laatste stuk de kracht vanuit onze tenen haalden om dichterbij de Rode Draak te komen, wat na bijna twee uren roeien stiekem best heel vermoeiend is. Uiteindelijk zijn we na een spannende race (en veel aanmoediging van onze supporters die ons onderweg hebben gevolgd) gefinisht in 1:57:04, nét na de Rode Draak... een spannende wedstrijd!
Al met al hebben we een fantastische race geroeid, vijfde van alle damessloepen en eerste in onze klasse! Als eerste arriveren bij de kraan ’s ochtends heeft blijkbaar een gunstig effect op ons. Ik heb zo’n vermoeden dat dit toch echt een traditie gaat worden...

|Doorsturen

Buienradar



Agenda