Voetbal

Voorjaarscompetitie Waddenrobkes van start

Door Jeroen Pietersma
Uruguay, Zweden en Engeland Weekwinaar Harlingen - Het kan soms raar lopen in het voetbal. Zo kan je een week geleden niet ??n wedstrijd winnen en een week later week win je alles! Het overkwam zowel Uruguay als Engeland deze week bij de landencompetitie van de Waddenrobkes bij Zeerobben. Het was deze speelronde passen en meten voor de leiding. Er heerste een ware griepgolf. Zowel spelers als bondscoaches waren getroffen. Er werden nieuwe coaches gecontracteerd en spelers geruild tussen teams. Zo kon de vlaggenparade gelukkig met twaalf teams beginnen.

Allereerst nog even een rectificatie. Engeland - Argentinie werd vorige week niet 1-2 maar 1-1.

Ronde 1:

Engeland - Nederland is op papier altijd een mooi affiche. Nederland had vandaag een nieuwe bondscoach, Erik de Boer. Erik is vader van Quinten, speler van het Nederlands elftal. Bij beide teams waren er wat verschuivingen van spelers en dat pakte net even beter uit voor Engeland. Erik was ook nog wat zoekende naar de juiste opstelling en zo kwam er een 3-0 overwinning voor Engeland. Een goed begin voor bondscoach Michael en z'n mannen.

Italië moest het opnemen tegen Kroatië. Italië kon vandaag in haar vertrouwde opstelling aantreden. Bauke, Lito, Dylan en Bondscoach Lito hadden het eerst nog wat lastig tegen team Kroatië. Bij team Kroatië waren ook personeelsproblemen maar Roald, Damien en Entheny gingen de strijd tegen de Italianen niet uit de weg. Ze streden dapper tegen de counters van de Italianen maar moesten op het laatst toch het onderspit delven. Het was Spits Dylan van Italië die vier keer scoorde en zo kwam er een eindstand van 4-0 voor de kampioen van het najaar.

Denemarken had vandaag hoofdcoach Edwin als bondscoach, maar kon wel met dezelfde teambezetting aantreden tegen de Ieren. Marc, Nicolai en Milan hadden het vizier goed op scherp tegen de Ieren. Er werd steeds van grote afstand op het doel geschoten en zowel Marc als Nicolai wisten zo te scoren. Riemer Toering maakte nog een eretreffer voor de Ieren en zo kwam er een 5-1 eindstand op het bord voor Denemarken. Overige uitslagen: Zweden - Brazilië 5-0, Uruguay - Spanje 5-0, Argentinië - België 0-3.

Ronde 2:

Brazilië en Uruguay zijn buurlanden en dat geeft altijd spektakel. De Zuid-Amerikaanse derby kende een verrassend verloop! Het werd een voetbalshow van Uruguay, de ene goal was nog mooier dan de ander en Brazilië kwam er niet aan te pas. De tweede goal van Uruguay was een hakje achter het standbeen langs van Justin Poortman, de vijfde goal was een sliding op de achterlijn van Hidde Bakker in de goal. Het werd een 0-9 overwinning voor Uruguay met goals van alle spelers van Uruguay. Raimon Postma viermaal, Justin Poortman driemaal en Hidde Bakker tweemaal.

Brazilië was vandaag ook wel het team waar het meest aan gesleuteld moest worden. Toch verdienen interimcoach Menno Knipper, invalspeler Stan Hollander en vaste spelers Chiel en Hidde een dik compliment dat ze er elke wedstrijd voor de volle 100% voor gingen. En dan Zweden - Kroatië. Zweden van coach Rene Nauta had de eerste wedstrijd al overtuigend gewonnen en het lijkt erop dat ook deze ploeg zich gaat mengen in de strijd om het kampioenschap. Roy, Justin en Simone beginnen met de week beter te voetballen en dus kunnen de doelpunten niet uitblijven. Het was opnieuw Kroatië dat het moest bekopen. Er werd maar liefst met 7-0 door Zweden gewonnen.

Spanje - Argentinië. Ook Spanje had vandaag een andere coach, Tom Postma had vandaag het roer overgenomen. De eerste wedstrijd werd er nog verloren door de Spanjaarden maar bij wedstrijd 2 was het allemaal anders. Tegen Argentinië werd er weer ouderwets gecombineerd en werd spits Dominique Brouwer goed gevonden voorin, en die weet wel raad met die ballen. Eindstand 5-0 voor Spanje.

Overige uitslagen: Italië - Ierland 4-2, België - Engeland 0-1, Nederland - Denemarken 0-2.

Ronde 3:

De kraker van de dag was toch wel Denemarken België. De nr. 1 tegen nr. 2 op de ranglijst. Het was lijstaanvoerder Denemarken die binnen 2 seconden al een doelpunt maakte. België moest gelijk vol aan de bak. Bij België waren er gelukkig geen personele problemen en Lanvin, Jelte en Ralph konden op jacht naar de gelijkmaker. En die kwam er al snel, door een schot vanuit de verdediging wist ‘Het Kanon’ Jelte Boere te scoren voor België. Het ging daarna lang gelijk op, beide teams wisten nog éénmaal te scoren en zo kwam er de verdiende 2-2 eindstand op het bord.

Argentinië van Jaco Kalfsbeek moest het opnemen tegen Brazilië. Alweer een Zuid-Amerikaanse derby! Beide teams hadden vandaag nog niet gewonnen. Er werd wel voor elke millimeter gestreden. Argentinië wist op voorsprong te komen. Het was Thomas die raak schoot. Felix wist de score te verdubbelen 2-0 . Toen kwam Brazilië terug in de wedstrijd door een eigen doelpunt van Thomas 2-1. Maar het was opnieuw Thomas die z'n fout keurig herstelde 3-1. Felix maakte er 4-1 van en was de wedstrijd gespeeld. Brazilië maakte nog 4-2 maar toen zat de tijd er toch echt op.

Nederland - Ierland was een zeer spannende pot. Beide ploegen hadden al een keer eerder tegen elkaar gespeeld en ook toen was er het zelfde spelbeeld. Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd en komen tegen elkaar moeilijk tot scoren. Het was Ierland die er toch eentje wist te maken. Riemer Toering was tussen de verdedigers door geglipt en wist het enige doelpunt te scoren. Hessel en Sem hielden daarna de oranje leeuwen van het scoren af en zo kwam er toch nog een overwinning voor Ierland vandaag.

Bij Zweden - Italië ging het om de weekwinst. Beide ploegen hadden vandaag alles gewonnen en wie de drie punten zou pakken zou weekwinnaar worden. Het ging lang gelijk op maar uiteindelijk was het team Zweden die in de laatste minuut de winnende wist te score. 3-2.

Overige uitslagen: Uruguay - Kroatië: 2-1, Engeland - Spanje: 6-0.

Uruguay, Zweden en Engeland pakken alle drie de volle winst en zijn weekwinnaar geworden. Bij de penalties is er nog maar één speler met de 100% score en dat is Raimon Postma. Ook daar volop spanning.

Doordat er veel verschuivingen van spelers en coaches waren heeft iedereen zich afgelopen zaterdag weer van de sportiefste kant laten zien. Dat is de kracht van Waddenrobkes. Als er geïmproviseerd moet worden kan dat en zo kan er altijd gespeeld worden. Woensdag aanstaande is het weer volle bak op het trainingsveld want dan staat de volgende training alweer op het programma. Voetballen bij de Waddenrobkes is een belevenis voor alle vijf- en zesjarigen. Voel je welkom en kom eens kijken als voetbal je sport is.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda