Voetbal

Voorbeschouwing/prognose fc Harlingen door Syb Vogel

Door Jeroen Pietersma
Voor komende zondag staat er een lastig uitduel op het programma. Fc Harlingen gaat op bezoek bij de nummer 2 in de competitie St. Annaparochie . Deze ploeg, die vorig jaar via de nacompetitie degradeerde uit de 2e klasse, doet momenteel in alle opzichten prima zaken in de 3e klasse A. Een tweede plek en na zes duels al 22 doelpunten voor. Terwijl vorig seizoen slechts 26 keer het net werd gevonden. St. Anna speelde vorige week uit bij Leovardia en wist daar de 4e overwinning van dit seizoen te boeken (0-2).

Fc Harlingen pakte heel verdienstelijk de eerste overwinning en wat was dat een heerlijk gevoel. Prachtig weer en een mooie 3-0 overwinning op Nicator. Nu maakt 1 zwaluw nog geen zomer maar op de manier hoe er afgelopen zondag werd gespeeld, zijn er wel degelijk kansen om komende zondag ook een positief resultaat neer te kunnen zetten in en tegen St. Annaparochie . Het duel wordt gespeeld op sportcomplex de Waaie en begint om 14.00 uur.

De prognose van deze week wordt gedaan door Syb Vogel. Syb is 62 jaar geleden geboren in Harlingen. Tot een voetbalcarrière is het nooit gekomen maar wel heeft hij in al die jaren die hij actief was, en uiteraard nog steeds is, verschillende functies binnen de clubs. Zo is hij in al die jaren leider geweest van verschillende elftallen van de A-junioren tot en met het eerste elftal. Deze rol vervult hij nu al 12 jaar. Syb heeft in de loop der jaren verschillende bestuursfuncties bekleed van ledenadministratie tot en met wedstrijdsecretaris. Op dit moment is hij nog steeds leider van het 1ste elftal van fc Harlingen en is hij ook regelmatig als kantinemedewerker aanwezig. Ook het maken van het programmaboekje en het wassen van de kleding, wat hij samen met Wilco de Jong doet, neemt hij op zich. Verder doet hij nog diverse hand en spandiensten voor de club. Dit soort mensen zijn onmisbaar voor elke vereniging.

Over de wedstrijd van zondag zegt Syb dat als ze zouden spelen als afgelopen zondag er zeker een overwinning in zit bij en in St. Annaparochie. Syb: “De club van oud trainer Johan van Slooten gaat het wederom niet redden tegen Leovardia en ook SC Friesland gaat ten onder tegen Udiros. Trynwalden en Geel Wit gaan met een kleine overwinning naar huis bij respectievelijk FFS en Nicator. Akkrum en Drachten delen de punten en Franeker is aan zijn stand nu verplicht om met de winst weg te gaan uit Zwaagwesteinde.”

St Annaparochie-fc Harlingen 2
Oerterp-Leovardia 2
Akkrum-Drachten 3
FFS-Trynwalden 2
Udiros-Friesland 1
Zwaagwesteinde-Franeker 2
Nicator-Geel Wit 2

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda