Voetbal

Voorbeschouwing Zwaagwesteinde?Zeerobben

Door Jeroen Pietersma

Herpakken
Als je een teleurstellende start maakt, moet je de wedstrijd daarop dingen recht zetten. Dit gegeven geldt voor beide opponenten van zaterdag in Zwaagwesteinde. Dus weer een interessante uitgangspositie voor de volgende competitiewedstrijd. Lang stilstaan bij deze eerste tegenslag leidt tot niets. Dus vooruitzien en maar snel vergeten.

Mirakel
Promovendus Zwaagwesteinde was drie jaar geleden rond deze tijd ook al de tegenstander van Zeerobben. Ook toen was De Westereen promovendus en wel uit de vierde klas. Nu dus een herhaling van zetten, maar dan een klasse hoger. Op een bewonderingswaardige en opmerkelijke wijze kwam de promotie voor de gastheren tot stand. Na Rijperkerk in een zinderende nacompetitiestrijd, na verlenging, te hebben teruggewezen naar de derde klasse, was Berlikum de laatste hindernis. In Zwaagwesteinde was Berlikum oppermachtig (0-4) en liet er geen twijfel over bestaan, welk team door zou gaan. ‘Zo goed als uitgeschakeld’ vertrokken de Wâldmannen een week later naar de Bildse klei. Het wonder van Berlikum voltrok zich tot afgrijzen van de thuisclub (1-6) en promotie voor de gasten uit de Wâlden. Een geweldige prestatie.

Favoriet
Zeerobben heeft wat minder goede herinneringen aan de wedstrijd van drie jaar terug. Onder miezerige omstandigheden eindigde dit duel in een bloedeloze 0-0. Dat jaar werd Zeerobben echter wel de terechte kampioen van de derde klasse. Twee keer speelde Zeerobben in de tweede klasse mee om de prijzen. Met het huidige spelersmateriaal behoort de club in de ogen van de tegenstanders tot de favorieten.

Ervaring
Afgelopen zaterdag was het spel en de spelopvatting prima, maar het beetje geluk ontbrak volledig. Bovendien presteerde een aantal dragende spelers onder de maat. Met wat geluk en de juiste instelling zal Zeerobben zich moeten herpakken. Aan de kwaliteit zal het niet liggen en eveneens kan men zich niet meer achter het jeugdige karakter van de ploeg verschuilen, alhoewel de gemiddelde leeftijd nog steeds erg jong is. De twee jaar ervaring kan in het voordeel zijn van de gasten. Een moeilijke klus wacht de technische staf, om de balans in het team te maken met zoveel mogelijkheden. Maar ook zij hebben nu de ervaring van de afgelopen jaren.

Zaterdag 12 september, aanvang 14.30 uur Zwaagwesteinde-Zeerobben. De Wieken, Sportlaan 1.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda