Voetbal

Voorbeschouwing ?t Fean ?58 - Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - ?We willen er nu geen geheim meer van maken, dat Zeerobben bezig is met een reeks, die zo wil de ambitie uit moet monden in een kampioenschap ?, aldus de mening van de vaste kern supporters van het eerste elftal van de Harlinger tweede klasser. De ambitie was er al wel, maar de uitvoering zal nog in vijf wedstrijden bewezen moeten worden, te beginnen zaterdag tegen ?t Fean ?58 in Surhuisterveen.

’t Fean 58 had wisselend succes afgelopen Paasweekend. Werd er zaterdag nog kansloos verloren van titelkandidaat Blauw Wit’34, maandag pakte de equipe van trainer Yko de Boer een verdiende overwinning op sc Veenwouden. ’t Fean staat momenteel op een veilige tiende plaats, maar echt gerust op het ontlopen van de nacompetitie voor het behoud van het tweede klasserschap zijn ze in Surhuisterveen nog niet.

Gemakkelijk zal Zeerobben het daarom zeker niet krijgen, die ervaring hebben de mannen van trainer Schotanus afgelopen wedstrijden ook al wel opgedaan. De mentaliteit en inzet van de mannen uit “de Fryske Wâlden” is bij de Harlingers bekend. Het zal weer de opperste concentratie vergen en tussen de oren moet alles scherp en evenwichtig blijven. Met andere woorden, de staf van Zeerobben zal weer een topprestatie verlangen van dit al volwassen acterende team. De jongens willen zelf natuurlijk ook maar al te graag en laten dat ook alle wedstrijden weer zien. Fanatiek trainen en gedreven gecoacht, dat vormt de basis, die tot succes moet leiden. Zaterdag is opnieuw een krachtproef tegen een elftal dat ook nog punten nodig heeft om zich volledig veilig te stellen. In de slotfase van deze competitie is, ik val in herhaling, nog niets beslist. In de staartgroep en in de kopgroep kan nog alles anders lopen dan verwacht of gehoopt. Voor alle teams kun je spreken van nog vijf (6) finales. Alle ogen zijn zaterdag weer gericht op de spannende tweede klasse I. In iedere geval zullen de trouwe supporters van Zeerobben in Surhuisterveen acte de présence geven en hun favorieten steunen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda