Voetbal

Voorbeschouwing fc Harlingen

Door Jeroen Pietersma
Als de winterstop voorbij is, begint vaak de winter nog eens en krijg deze onderbreking vaak nog een verlenging van een aantal weken. In voorgaande jaren werd er dan pas eind februari weer een wedstrijd gespeeld, maar als we nu naar buiten kijken is het wel koud maar echt winter is het nog niet. Voor komend weekend zal het kwik zo rond de 7 graden boven nul uitkomen en dus kan de bal zondag voor de tweede helft van de competitie weer gaan rollen. Voor fc Harlingen staat aanstaande zondag de derby tegen Franeker als eerste competitieduel op het programma. De selectie van fc Harlingen reist dan af naar de Hertog van Saxenlaan in Franeker.

De ‘heen wedstrijd’, zoals men dat ook wel noemt op de Vierkantsdijk, eindigde in een 2-3 overwinning voor de Franekers, die de wedstrijden daarna ook prima speelden en zelfs een aantal weken koploper waren. Maar halverwege de eerste helft van de competitie zakte Franeker wat weg en verloor het een aantal duels op rij en staan ze nu op de derde plaats. In het laatste duel voor de winterstop in en tegen Drachten ging Franeker met 3-2 ten onder. Hoe de ploeg van Febo Roosenburg er na zondag weer voor staat dat weten we na deze eerste negentig wedstrijd minuten. Want het is dus vaak de vraag hoe komen de clubs uit de winterstop.
Datzelfde geldt dus ook voor fc Harlingen. De laatste wedstrijd voor de winterstop werd er prima gespeeld en won fc Harlingen dan ook met 5-2 van Trynwalden. En hoe mooi zou het zijn om in die lijn, zoals voor de winterstop, door te gaan. Dus hopen dat fc Harlingen vanaf de eerste minuut scherp is en drie mooie punten mee kan nemen uit Franeker.
In ieder geval moet fc Harlingen het zondag doen zonder de geblesseerde Ralf van Hurck en de geschorste Freek Töpfer. De derby in Franeker begint om 14.00 uur.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda