Voetbal

Voorbeschouwing bekerwedstrijd Zeerobben-Sint Annaparochie

Door Jeroen Pietersma
Samen met Stiens is Sint Anna de concurrent voor een plaats in de volgende ronde van de KNVB-beker. Na een 0-1 winst in Grou tegen GAVC, leed de tegenstander van aanstaande zaterdag een gevoelige en verdiende nederlaag tegen Stiens 2-5. Een effici?nt spelend Stiens staat samen met Zeerobben op 4 punten en moet zaterdag naar Grou.

Volgens de berekening heeft Zeerobben genoeg aan een gelijkspel. Of Arjen Postma daarvoor gaat spelen valt te betwijfelen. Met een aanvallend ingestelde ploeg zal een wijziging in de spelstijl niet voor de hand liggen.

Zaterdag tegen GAVC liet de thuisclub voor het eerst echt de tanden zien. Met name in de eerste helft was het vertoonde spel goed om aan te zien en scoorden de drie beoogde aanvallers de doelpunten. Verdedigend stond er weer een sterk centrum en de vleugelverdedigers pasten zich daar uitstekend bij aan op een klein smetje na. Het was bij vlagen een genot om de middenvelders met bruikbare passes te zien strooien. Maar echt top was het nog niet, dat belooft nog wel wat voor de toekomst.
Voor zaterdag is het voor beide teams erop of eronder. Je mag dan ook een aanvallende speelstijl van hen verwachten. Dat zal het kijkgenot alleen maar verhogen. Opnieuw begint de wedstrijd op een ongebruikelijk tijdstip, om 17.00 uur.
Zeerobben – Sint Annaparochie (voorronde beker), aanvang: 17.00 uur op het Oostersportpark.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda