Voetbal

Volop gezelligheid bij voetbalvereniging Robur

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - De komende weekenden staan in het teken van gezelligheid bij voetbalvereniging Robur. Op de Vierkantsdijk worden tal van activiteiten georganiseerd en voor een gezellig stukje muziek is ook gezorgd.

De Avondvierdaagse begint pas volgende week, maar de Robur-vijfdaagse start aanstaande vrijdag. Om 18.30 uur trappen de eerste spelers af voor het Sportplaats.nl Kleinveldtoernooi. Maar liefst zestien teams strijden om de felbegeerde wisselbokaal en het prijzengeld. Er wordt gespeeld op het kunstgrasveld en in ieder team zitten vijf spelers en een keeper. Om 22.00 uur wordt de finale gespeeld en rond de klok van 23.00 uur vindt de prijsuitreiking plaats met daarbij de overhandiging van de waardecheque aan Team Arie van het fietsteam voor Alpe D’HuZes. Er staat een collectebus in de kantine, waarin geld kan worden gedoneerd dat naar Team Arie gaat.
Wiebe van Dijk en Wijtze Hempenius zorgen voor de muziek en Marten Pander voor de heerlijke gerechten van de barbecue, dus het kan niet missen dat het gezellig wordt.

Op zaterdag 1 juni wordt het Robur Jeugdtoernooi gehouden. Onder leiding van Jan Helvrich is er weer een prachtig toernooi in elkaar gezet. Mede mogelijk gemaakt door de vele sponsoren die ook dit jaar weer een financiële bijdrage hebben geleverd.
Vrijdag 7 juni start om 19.00uur de zeskamp voor de jeugd en om 20.00 uur strijden spelers van Robur uit de jaren tachtig en negentig tegen allstars-spelers uit de regio; de 0517-Allstars. Voor sommigen zal gelden dat ze eerst hun skoenen ût ’t vet mutt’n halen, maar dat is niet anders. Na de zeskamp en de voetbalwedstrijden zorgt DJ Joop Quickfinger voor een gezellig stukje muziek.

Zaterdag 8 juni wordt bij de jeugd afgetrapt voor het 4-tegen-4 voetbaltoernooi en bij de volwassenen het 7-tegen-7 toernooi. Als dat allemaal achter de rug is, worden de kampioenen van Robur van de najaars- en voorjaarsreeks onder luid applaus gehuldigd en in het zonnetje gezet voor de prestatie die ze hebben geleverd. In de middag volgt de penaltybokaal. Kunnen de winnaars van vorig jaar hun zenuwen in bedwang houden en de wisselbeker opnieuw mee naar huis nemen? Rond de klok van vier uur weten we het.
Om 17.00uur gaat de kantine drie uurtjes dicht om alles netjes te maken voor de feestavond. ?Een feestavond om nooit te vergeten, want het is Robur namelijk gelukt om Jelle B voor deze avond te strikken. Jelle B, een entertainer die met zijn gitaar heel Nederland doorrijdt om er overal een feest van te maken. De entree is gratis.
Op de zondag van het Roburweekend wordt er gekaatst en aan het einde van de middag wordt bekendgemaakt wie de prijswinnaars zijn en daarna gaat zachtjes het lichtje uit op de Vierkantsdijk. Iedereen is welkom op deze Robur-vijfdaagse, de entree is gratis.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda