Sport

Volleybal Vereniging Harlingen

Door Jeroen Pietersma
De afgelopen jaren loopt het aantal jongens dat begint met volleybal bij VVH meer en meer terug. Dat, terwijl het eerste herenteam van de vereniging samen met Sneek als enige Friese teams in de nationale tweede divisie speelt. Daarom is de volleybalclub nu druk doende om meer jongens erbij te krijgen.

Op diverse basisscholen zijn onder leiding van Meindert Paul Kwast, Femia Hoekstra en Ilonka Volkers clinics gegeven, waarbij met name ‘smashbal’ werd gegeven. Dit is een vorm van volleybal, waarbij het net lager hangt, waardoor de jeugd gelijk leert om hard tegen een bal aan te slaan. De ideale manier voor jongens (maar ook meisjes) om hun energie kwijt te raken en tegelijkertijd de beginstappen van volleybal te leren. 

Daarnaast is door spelers van het eerste herenteam tijdens een gemeentelijke sportdag, georganiseerd door JOGG (Jongeren op gezond gewicht), ook een clinic gegeven. Enthousiaste deelnemers waren toen eerstejaars leerlingen van de RSG Simon Vestdijk en de Maritieme Academie.
Dankzij deze clinics hebben enkele jongens (maar ook meisjes) zich opgegeven voor volleybal maar, zoals al gezegd, zijn ze op zoeken naar meer. Ze zoeken nog enkele jongens in de leeftijden: 8 en 9 jaar, om te gaan smashballen; en in de leeftijd van 12 tot 15 om een C of B team te vormen.
Ze willen de jongens de beste begeleiding geven, daarom zetten ze op deze teams de beste jeugdtrainers van de vereniging (in het bezit van een trainerslicentie) met als doel om ze uiteindelijk klaar te stomen voor de hoogste herenteams. Naast het trainen op een goed niveau, blijft uiteraard plezier maken ook nog steeds erg belangrijk.

Boodschap voor de ouders: geef uw kind op voor volleybal!
Want met volleybal zorgt u dat uw kind, naast een gezonde dosis aan lichaamsbeweging, vele sociale vaardigheden leert. Zo leren ze samenwerken, respect hebben voor elkaar en de leiding en maken ze vriendjes en vriendinnetjes. Teamwork de basis van onze sport; iedere speler is een belangrijk onderdeel en hoort erbij.
Mocht u na het lezen van dit artikel meer informatie willen of uw kind willen opgeven voor volleybal, dan kunt u contact opnemen met de volleybalvereniging via het e-mailadres: jc@vvh-harlingen.nl of bellen met Meindert Paul Kwast: 06-11202831.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda