Voetbal

Voetbalschool Noordwest-Friesland

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Vrijdag 11 september ging de tweede editie van de voetbalschool Noordwest-Friesland van start. Hieraan doen 65 enthousiaste jeugdige voetballers mee.

Om half vijf wordt er gestart met de jongste groepen, geboren tussen 2008 en 2005. Vanaf 6 uur trainen de groepen geboren in 2004, 2003 en 2002. In het voorjaar werd er nog gewerkt met de welbekende circuittrainingen. Nu heeft iedere groep haar eigen training en ‘trainingsveld’. Van week 1 tot en met 3 wordt er gewerkt aan de dribbel techniek, het passeren van je tegenstander en het voortdrijven van de bal. Vervolgens gaat er nog tweemaal een drietal trainingen aan een specifiek thema gewerkt worden. De voetbalschool wordt afgesloten met een toernooi tijdens de tiende training, waarbij iedereen kan laten zien wat hij of zij de afgelopen weken verbeterd heeft.

Dit is ook één van de uitgangspunten van de voetbalschool. Iedereen kan zich aanmelden, ongeacht niveau, om zich gedurende tien trainingen te verbeteren in de aspecten die het voetbalspel heeft. Het doel is dan ook om ervoor te zorgen dat iedereen na de tien trainingen kan zeggen dat hij of zij een betere voetballer is geworden. Daarbij is het herhalen van bepaalde basisvaardigheden erg belangrijk. Dit wordt gedaan middels leuke spelvormen, waarbij het belang van plezier hebben en maken met elkaar zeker niet onbelangrijk is. Vrijdag aanstaande de derde training op het Oostersportpark.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda