Voetbal

Voetbalkamp Zeerobben: ?Wat een feest?

Door Jeroen Pietersma
Maandag 2 mei was het dan eindelijk weer zover. De ruim vijftig deelnemers aan het Voetbalkamp 2016 van de z.m.v.v. Zeerobben werden al om 7.45 uur bij de terminal van Doeksen verwacht om vervolgens op de boot te stappen richting Vlieland voor een, zo bleek later, fantastisch voetbalkamp.

Binnen de club wordt al gesproken over het ‘instituut’ voetbalkamp. Al ruim dertig jaar geleden werd het eerste voetbalkamp georganiseerd in de bossen van Roden. Een onvergetelijk kamp voor iedereen dus reden genoeg er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken. En dat is de vereniging gelukt. 

Elk jaar weer worden er vele vrijwilligers gevonden die bereid zijn vrij te nemen om de jeugd van Zeerobben drie dagen te begeleiden op het kamp. Jongens die vroeger zelf als kind meegingen op kamp zijn er nu weer bij maar dan als begeleider of zelfs medeorganisator. Dat is wat het kamp tot zo’n groot succes maakt voor zowel begeleiders als kinderen. En het is inmiddels niet alleen meer een kamp voor de jongens want ook de meisjes waren dit jaar goed vertegenwoordigd.

Ook nu weer een afwisselend programma en een paar nieuwe onderdelen. Natuurlijk ontbraken ook op dit voetbalkamp de vaste onderdelen zoals het oriëntatiespel, het voetvolley, bosspel en de voetbalspelletjes niet. In samenwerking met Hotel Zeezicht werd er dagelijks een heerlijk maaltijd op tafel geserveerd en werd er zelfs een barbecue gehouden. Het kon allemaal niet op. De kinderen hebben zich ook dit jaar weer kostelijk vermaakt. Het kamp stond in het teken van zon, zee, strand, voetbal en niet te vergeten vriendschap. Want drie dagen met elkaar optrekken schept een band zo blijkt elk jaar weer.

Op de laatste dag werd er afsluitend nog een bezoek aan het zwembad gebracht zodat een ieder schoon weer aan boord kon voor de terugreis. Die vloog voorbij want met wat patat, drinken en een prijsuitreiking is de overtocht snel gepiept. Bij aankomst natuurlijk veel ouders die hun kinderen weer moe maar zeer voldaan terugzagen.

Zeerobben dankt alle vrijwilligers die dit jaar het Voetbalkamp weer mogelijk gemaakt hebben en niet te vergeten de sponsoren die er elk jaar weer voor zorgen dat de kosten voor deelname laag gehouden kunnen worden. Dank dus aan Smeding Groenten en Fruit, Hotel Zeezicht, Plus Lunenborg, Jan van Vlieland en de Vriendenclub van Zeerobben.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda