Voetbal

Voetbalkamp Zeerobben groot voetbalfeest

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Maandag 4 mei vertrok de jeugd van Zeerobben (D- en E-pupillen) voor een driedaags voetbalkamp richting Vlieland. Na een aantal jaren het kamp te hebben opgeslagen op de vaste wal, was het de organisatie toch weer gelukt om de jeugd weer eens een fantastisch kamp op Vlieland te laten beleven. Door de bijdragen van Plus Lunenborg, Fam. Houter, Smeding Groente en Fruit alsmede de Vriendenclub van Zeerobben blijft het kamp voor eenieder betaalbaar en biedt zo eenieder de mogelijkheid zich in te schrijven. Uiteindelijk vertrokken er 45 kinderen en 14 begeleiders richting, misschien wel, het mooiste Waddeneiland.

Het blijft natuurlijk spannend om voor de eerste keer op voetbalkamp te gaan. Voor velen zelfs de eerste keer om een aantal nachten van huis te zijn. Maar na de groepsindeling en de installatie aan boord voelde eenieder zich al vrij snel op z’n gemak. Na aankomst op het eiland vertrok de groep lopend richting de groepsaccommodatie de Vliehorst. Na de kamerindeling werd traditioneel het oriëntatiespel gespeeld. De leiding had dit keer veel voetbalvragen bedacht en een prachtige route over Vlieland uitgezet. Moe maar voldaan bereikte men uiteindelijk weer het basiskamp maar veel tijd om uit te rusten was er niet. Het voetvolleytoernooi stond alweer op het punt van beginnen.

Onder een heerlijk zonnetje werd er fanatiek door de jeugd gestreden. Na het warm eten was een ieder even vrij en kon men voetballen of andere spelletjes doen. Even voor achten ging de gehele groep naar binnen. Dit natuurlijk in verband met de dodenherdenking die via de tv gevolgd werd. En om 20.00 uur natuurlijk twee minuten stilte. Aansluitend vond het bosspel plaats. Een spel dat niet mag ontbreken op een Zeerobben-voetbalkamp. Na een voor sommigen korte nacht was het alweer op tijd opstaan want de dinsdag stond in het teken van een spelmorgen met onder andere hooghouden, vakschieten, dribbelen en de voorronden voor de penaltybokaal. Maar ook een spelletje levend stratego stond op het programma. Na de finales van het voetvolley en de penalty-bokaal werd er ’s avonds nog een strandwandeling gemaakt met nog een extra duinestafette. Na de wedstrijd van Juventus tegen Real Madrid was er nog heel even tijd voor een heus kussengevecht en kon ieder daarna tevreden slapen gaan.

De volgende dag stond de grote schoonmaak op het programma. Hierna werd begonnen aan het stadionspel waar elk team een zo mooi mogelijk stadion moest maken en tevens een zo goed mogelijke selectie bij elkaar kon kopen. Nadat er bij elk stadion lampen en een parkeerplaats was gebouwd was het tijd om een frisse duik in het zwembad te nemen. Iedereen kon zich daar nog even uitleven voordat de tocht naar huis werd gemaakt. Op de boot was er voor een ieder nog een lekker patatje met een snack en was de terugreis snel voorbij. Moe maar zeer voldaan zochten de kinderen na aankomst hun ouders op die in grote getale op de kade stonden te wachten.
Er was een einde gekomen aan een zeer geslaagd voetbalkamp voor de D- en E-pupillen. Het blijft voor zowel de kinderen als ook voor de begeleiders een prachtig evenement waar eenieder met veel plezier nu maar zeker ook later op terug zal kijken.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda