Voetbal

Voetbalfeest Waddenrobkes

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Afgelopen zaterdag was het eindelijk zover. De Waddenrobkes van Zeerobben gingen weer los. De eerste speelronde van de nieuwe voorjaarslandencompetitie van de Waddenrobkes werd een groot succes. Maar liefst 48 spelers verdeeld over 12 teams kwamen aan de start op zaterdagochtend op het Oostersportpark in de bekende vlaggenparade het veld op.

Eén voor één werden de spelers gepresenteerd door coördinator Wietse de Wit, onder luid applaus van de vele aanwezige supporters. Met het zonnetje erbij werd het een groot voetbalfeest. Er werden in het totaal maar liefst 73 doelpunten gemaakt in 18 wedstrijden. Bijna alle teams pakten de eerste punten.

Debutant op de Robbenplaat, België oftewel de Rode Duivels, pakte als enige team de honderd procent-score met drie overwinningen. Ook Zweden, Uruguay en Spanje maakten een prima start met twee overwinningen en een gelijkspel. Brazilië won twee van de drie wedstrijden. Engeland en Argentinië pakten 4 punten. De andere debutant Ierland won één keer. Ook Kroatië, Denemarken en Italië pakten hun eerste punt. Helaas bleef Nederland nog zonder punten. De eerste stand is gemaakt. 1) België 3 9 ?2) Zweden 3 7 3) Uruguay 3 7 4) Spanje 3 7 ?5) Brazilië 3 6 6) Engeland 3 4 7) Argentinië 3 4 8) Ierland 3 3 9) Kroatië 3 1 ?10) Denemarken 3 1 11) Italië 3 1 12) Nederland 3 0.

Na de wedstrijden werden er ook door alle spelers twee penalty’s genomen in verband met de strijd om de Waddenrobkes Penaltybokaal. Hierover volgende week meer. ?Het enthousiasme was groot - bij de spelers, bij de ouders en de vele supporters. Fantastisch om te zien hoe betrokken iedereen is bij de jongste talenten van Zeerobben. Eén van de huisfotografen, te weten Hans Gilissen, was van de partij om alles op een geweldige manier in beeld te brengen. De foto's zullen op korte termijn op de website van Zeerobben te zien zijn.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda