Voetbal

Voetbalacademie goed van start

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - De voetbalacademie van Fc Harlingen is nu een volle week bezig. De groep gevorderden wist al wat hun te wachten stond maar voor de beginnersgroep is alles nieuw. En wat zijn de kinderen enthousiast. Gelukkig maar want er werkt een hele ploeg achter de schermen van de voetbalacademie.

Denk bijvoorbeeld eens aan de trainers. Die staan, vrijwillig, na hun werk op vrijdag wel voor een ploeg kinderen les te geven. De trainers zetten zich voor de volle honderd procent in om de kinderen de vaardigheden op elk niveau bij te brengen. En doordat ze in kleine groepjes werken, krijgen de kinderen ook die volle individuele aandacht die ze verdienen.

Maar ook op de zondagochtend staan de trainers voor dag en dauw op. Eerst volgt er een bespreking. Daarna gaan de trainers naar buiten en zetten ze alles klaar voor de training. Dan nog even snel een bakje koffie en ontbijten met de kinderen en dan gaat de training van start. Techniek, talent maar vooral plezier staan hoog in het vaandel en dat kan mede bewerkstelligd worden door de mooie nieuwe materialen.

Van deze nieuwe materialen maakten de kinderen afgelopen weekend voor het eerst kennis. Een snelheidsmeter werd er ingezet. Daarmee wordt gemeten hoe hard je schot nu eigenlijk is. Het hardste schot bleek 83 km/u te zijn. En dat wil je toch écht niet tegen je aan krijgen. Kortom, de komende negen weken valt er nog genoeg te leren en te beleven bij de voetbalacademie van fc Harlingen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda