Voetbal

Vliegende start Voetbalschool Noordwest Friesland

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Onder vrijwel ideale weersomstandigheden ging vrijdagmiddag de Voetbalschool Noordwest Friesland van start op het hoofdveld van het Oostersportpark te Harlingen. Ruim een half uur voor aanvang meldden zich al de eerste deelnemers en dat was maar goed ook, want al snel vormde zich een lange rij voor het uitreiken van de speciale trainingskleding.

Toen dat achter de rug was kon animator Ane Schaap in de kantine iedereen welkom heten en na een korte introductie over het programma ging het los op het hoofdveld waar normaliter Zeerobben 1 haar thuiswedstrijden speelt.
Er was een circuittraining uitgezet waar de spelers in kleine groepjes diverse onderdelen van het voetbalspel kregen voorgeschoteld. Bij vrijwel elk onderdeel was er assistentie van een van de selectiespelers van Zeerobben, iets wat voor deze jonge talentjes natuurlijk een enorme stimulans betekende. Daaromheen circuleerden de initiatiefnemers en trainers Camaru van Oostveen, Ane Schaap, Patrick van der Veen en Lars Borgman. Dat alles op rolletjes verliep was mede te danken aan de voortreffelijke voorbereiding.
Van 16.30 tot 17.45 uur was de arena voor de E- en F-pupillen en van 18.00 tot 19.15 uur waren de C’s en D’s aan de beurt. De kop is eraf en de komende tien weken zal dit spektakel wekelijks op de vrijdagmiddag plaatsvinden. Naast de natuurlijk vele ouders zijn ook andere belangstellenden welkom om een kijkje te komen nemen. De kantine op het Oostersportpark zal steeds geopend zijn, dus een natje en droogje zijn voorhanden.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda