Voetbal

Vierde speelronde Waddenrobkes

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Afgelopen zaterdag werd in het stadion van de Waddenrobkes van Zeerobben de vierde speelronde afgewerkt. De jongens en de meisjes (5- en 6-jarigen) maakten er een mooi voetbalfeestje van onder het toeziend oog van het vele publiek. Na de vlaggenparade en wat aanpassingen hier en daar in verband met afwezigheid en ziekte kon de landencompetitie dan toch van start gaan. Een kleine selectie.

Ronde 1
Engeland-België
Roald van Engeland had in het begin een beetje moeite om een goal te maken en schoot tot twee keer toe op de paal. Gelukkig heeft hij veel doorzettingsvermogen, waardoor hij even later de 1-0 maakte. Colin maakte daarna echter snel de gelijkmaker maar Roald was in vorm en wist uiteindelijk de 2-1 en 3-1 voor Engeland te maken.

Ronde 2
Nederland – Italië
Veel gezelligheid onder de spelers van beide teams. Ondanks dat twee vriendjes (Vince en Samuele) tegen elkaar moesten voetballen hadden ze veel lol met elkaar. Jill was echter meer bezig met voetballen en wist de eerste goal te maken. Snel daarna maakte Stefan de 2-0. Vince besloot toch maar aan een overwinning te denken en wist de derde goal voor Italië te maken. 3-0 Italië.

Ronde 3
Na de pauze kwam de zon erdoor en werd het toch nog heerlijk warm. Spelers hadden lekker wat drinken gehad en het was enorm gezellig langs de kant. Trainers en coaches van vorig seizoen stonden langs de kant te genieten van de vele talentvolle jeugdige spelertjes.

Italië – Engeland
Engeland had de vorige twee wedstrijden gewonnen en om op de tweede plaats te komen moesten ze tegen koploper Italië ook winnen. Het sterke Italië gaf toch wat kansen weg. De 0-1 was van Roald van Engeland. Stefan van Italië maakte snel daarna de gelijkmaker. Toen werd het dankzij Roald 2-1 en dat zag er goed uit voor Engeland. Stefan wist opnieuw een gelijkmaker te maken. Bij 2-2 ging Roald naar voren en kreeg een pass van Fedde en schoot op de paal. Stefan wist een goal te maken voor Italië waardoor de voorsprong nu voor hen was. De omroeper riep… ‘Nog één miinuut!’ Spanning was te voelen aan de kant. Engeland wist nog wel een keer te scoren maar dat was net buiten de tijd, waardoor de eindstand 3-2 voor Italië werd.

Daarna was het tijd voor de penalty’s. Op dit moment staan Stefan Bolte , Colin Schutter en Roan Bijlsma aan kop met 6 punten. Het kan nog alle kanten op dus.

17 oktober en 24 oktober zijn er geen wedstrijden voor de Waddenrobkes vanwege de herfstvakantie. De trainingen op de woensdagmiddag gaan gewoon door van 17:00 tot 18:00 uur.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda