Sport

Verrassende damavond Excelsior

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN- Dinsdag was het volle bak in de Harlinger damzaal. Alle leden waren aanwezig, waardoor er een volledig programma kon worden?afgewerkt. De meeste partijen kenden geen winnaar, maar de uitslagen hadden grote gevolgen voor de ranglijst. De meest actuele stand en overige informatie?omtrent damclub Excelsior vindt u op www.damclubexcelsior.nl. Hieronder?het vertrouwde overzicht van de damavond.

N. Poelsma - R. Postma 0-2
De partij tussen Nico Poelsma en Rinze Postma leverde geen verrassingen op. Na een gelijk opgaande opening kon Rinze in het middenspel een voorsprong nemen. Hierna maakte hij geen fouten, waardoor de oud-leraar een keurige, degelijke overwinning boekte.

J. Beuker- J. Huizenga 2-0
Johan Beuker en Joop Huizenga speelde een mooie partij. Nadat Joop in het middenspel achter een schijf liep, verloor hij deze. Johan gaf deze voorsprong niet meer uit handen en ging met de overwinning aan de haal.

K. Vrieswijk- J. Stelwagen 1-1
De spanning was te snijden in de partij tussen Kor Vrieswijk en Jan Stelwagen. Halverwege de partij leek Jan er beter voor te staan, maar kon dit niet in winst omzetten. Kor had daarentegen genoeg mogelijkheden om een plakker te plaatsen. In een zes-om-zes eindspel kwamen beiden een puntendeling overeen. Iets wat ook na analyse naar voren kwam.

M. Bekema- J. Geertsma 1-1 
Marco Bekema en Jouke Geertsma hebben dit seizoen nog niet veel geluk in het spel. Mede daardoor begonnen ze voorzichtig aan hun partij. Marco begon met afruilen om ruimte op het middenveld te creëren. Toch waren beiden op hun hoede en durfden niet voor de aanval te gaan. In het eindspel zag geen van beide een zekere winst, waarna tot remise wed besloten.

K. de Vries- K. van Keimpema 1-1 
Ook de topper van de avond tussen Koop de Vries en Klaas van Keimpema eindigde onbeslist. Beide mannen deden niet voor elkaar onder en  gaven elkaar geen centimeter ruimte. Na een boeiend schouwspel kwamen de heren tot de conclusie dat een puntendeling de enige optie was.

E. van Keimpema- D. Bekkema 1-1 
Elle van Keimpema behaalde een zeer verdienstelijke remise tegen de op papier sterkere Dick Bekkema. Elle leek Dick klem te hebben en laatstgenoemde moest enig risico nemen en dat pakte niet ongunstig uit. In het eindspel, waarin beide een dam wisten te 'scoren' moest nog even nauwkeurig worden geschoven, waarna de punten konden worden verdeeld. 

Komende week gaat de provinciale competitie weer van start. De dammers van Excelsior doen dit seizoen mee met een viertal. Zij spelen de eerste ronde maandag in Britsum tegen het team van BEGB. Voor het complete programma kijk op www.pfdb.nl.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda