Sport

Verjonging voor VVH heren 1 maakt selectie compleet

Door Jeroen Pietersma
Het seizoen 2015-2016 was een historische voor het eerste herenteam van Harlingen. De regiobeker werd gewonnen en ook het kampioenschap in de Derde divisie B. Dankzij het aantrekken van enkele jonge spelers is de selectie voor het komende jaar in de Tweede divisie nu compleet.

Dit alles werd bereikt met een smalle selectie bestaande uit negen man. Bij blessures heeft het team afgelopen jaar wonderwel weinig averij opgelopen, al moest dan wel vanuit lagere teams worden geleend (Alle Taco Schat) en moesten inmiddels gestopte spelers (Paul Lups en Peter Veldman) bijspringen. Om te voorkomen dat eventuele blessures komend seizoen weer lastig op te vangen zouden zijn, zijn spelers van buitenaf benaderd. Uiteraard moesten deze spelers ook een versterking zijn in kwalitatieve zin en in deze zoektocht denken de Harlingers uitstekend te zijn geslaagd.

Ewout Schat
Terug van weggeweest is de 19-jarige spelverdeler Ewout Schat. Afgelopen seizoen was hij actief bij VC 058 in de tweede divisie, maar nu komt hij terug om de concurrentie aan te gaan met Johannes Bult. Vóór afgelopen seizoen speelde hij al in Harlingen en afgelopen seizoen gaf hij hier nog training aan een jeugdteam, dus hij is een goede bekende van club.

Koen Sikkema
Eveneens van VC 058 komt de 18-jarige passer-loper Koen Sikkema. Met zijn lengte (1.98) en aanvalskracht is hij een waardige aanvullen op de buitenaanval-positie. Hier zal hij de concurrentie aangaan met Rik Sijtsma en Marnik Agema.

Stefan de Jong
Tot slot komt de 17-jarige uit Heerenveen afkomstige Stefan de Jong naar de Skûtsjeboys. Afgelopen seizoen speelde hij bij OPM Heerenveen in zowel de A-jeugd als bij het eerste herenteam (promotieklasse), maar zijn wens om hogerop te komen in het volleybal heeft hem doen besluiten naar Harlingen te komen. Stefan is midblokkeerder en zal hard gaan werken om zijn plek binnen de lijnen af te dwingen.

De selectie
Op het afscheid van libero Erik Schukking na, blijft de selectie verder intact. Hedzer Wiersma verhuist van passer-loper naar de libero-positie. Trainer/coach Jan Kamminga heeft komend seizoen in de nationale Tweede divisie daarom de beschikking over de volgende 11 namen:
1. Johannes Bult (spelverdeler)
2. Marnik Agema (passer-loper)
3. Rik Sijtsma (passer-loper/diagonaal)
4. Reinier Kwast (diagonaal)
5. Ewout Schat (spelverdeler)
6. Ignarts Bakker (midblokkeerder)
7. Stefan de Jong (midblokkeerder)
8. Sjoerd Tekstra (midblokkeerder)
9. Meindert Paul Kwast (midblokkeerder)
10. Koen Sikkema (passer-loper)
11. Hedzer Wiersma (libero)

|Doorsturen

Buienradar



Agenda