Voetbal

Uitslagen jeugd fc Harlingen

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Er zijn weer lekker veel wedstrijden gespeeld bij en voor fc Harlingen. Voornamelijk voor de beker, maar afgelopen zaterdag begonnen voor sommige teams ook de wedstrijden voor de competitie. Een kleine samenvatting.

F-Pupillen
Fc Harlingen F3 nam een winst mee terug vanuit Witmarsum, want er werd maar liefst met 0-13 gewonnen van Mulier F2. Maar ook tegen AVC F2 werd er gewonnen door fc Harlingen F3. In Sexbierum werd het 2-6. En dus is F3 door naar de volgende ronde voor de beker. Bolsward F2 was een maatje te groot voor de nieuwe ploeg Fc Harlingen F2. De mannen verloren thuis met 0-14. Later in de week moest F2 het opnemen tegen SWZ Boso Sneek. Na een spannende eerste helft waarin Julian G.V. Persie het allereerste doelpunt voor zijn team maakte, moesten ze in de tweede helft toegeven dat ook Sneek de sterkere was. F2 verloor met 1-6. Maar dan de mannen van fc Harlingen F1. Die kregen de F2 van SWZ Boso Sneek op bezoek. Zij wisten wél te winnen. Met een goal van Hessel gingen ze met een 1-1 stand de rust in. Maar in de tweede helft ging het als een speer. Het waren Niec, Twan, Hessel staat het al snel 4-1. Sneek blijft vechten en komt terug met 4-3. Maar even later is het wederom Hessel die scoort en de eindstand wordt 5-3 voor Harlingen. En dus is F1 ook door naar de volgende ronde in de beker.

E-Pupillen
Fc Harlingen E4 verloor zaterdag in Leeuwarden met 17-1 tegen Nicator E2. Speelde Fc Harlingen E3 nog een gelijk spel in Sexbierum tegen AVC E2 (0-0), ze lieten de punten in de wedstrijd tegen SWZ Boso Sneek E4 liggen. In Sneek werd er verloren met 3-6. In Leeuwarden mocht fc Haringen E2 zijn kunsten vertonen. Vanaf de aftrap verloren ze de bal te snel en Leovardia maakte 1-0. Dan zijn er twee keuzes. Namelijk opgeven of ervoor gaan en eigenlijk hoefden ze daar niet over na te denken en ze gingen er vol voor. In de eerste helft incasseerde E2 nog een tegentreffer, maar in de tweede helft geen eentje en bleef het bij 2-0. Nu kunnen ze zich concentreren op de competitie. Voor fc Harlingen E1 is het bekeravontuur ook ten einde. De mannen verloren tegen Blauw Wit E1. Rejan maakt de enige goal voor Harlingen en het wordt 1-2. Afgelopen zaterdag vertrokken de mannen van E1 voor hun allereerste competitiewedstrijd naar Lemmer. Het waren Rejan en Jort die wisten te scoren maar Lemmer scoorde ook. De eindstand in Lemmer: 9-2.

D-Pupillen
In Witmarsum werd fc Harlingen D3 opgewacht door Mulier D2 en zij waren iets sterker als de Harlingers. 12-0. Ook thuis werd er verloren door fc Harlingen D3. St.YVC/Blauwhuis D2 won met 0-9. Fc Harlingen D2 kreeg stadsgenoot Zeerobben D2 op visite. Helaas gingen de punten naar de tegenpartij en werd het 0-6. Ook tegen St SJO Oudega/HJSC Heeg D2 moesten ze het onderspit delven. 0-7 Werd het op de Vierkantsdijk. Als laatste van de D pupillen de D1 van fc Harlingen. Zij ontvingen Zeerobben D1. In de bekerronde stond D1 ook al tegenover de D1 van Zeerobben en werd het 3-3. Zaterdag leek Zeerobben wat makkelijker te voetballen en scoorde ook als eerste. En voor de rust werd het zelfs 0-2. Na de rust was het Noah die de 1-2 maakte. De aansluitingstreffer was al na een minuut spelen bereikt. Alles was weer mogelijk. Echter daar dachten de robben anders over en via hun snelle rechtsbuiten werd een voorzet keurig afgemaakt. 1- 3 Achter. Maar Stijn en Noah weten het goal gelukkig nog te vinden en even later wordt het toch nog 3-3.

C-Junioren
De punten bleven thuis voor fc Harlingen C2. Ze wisten thuis nipt te winnen van AVC C2 met 4-3. De mannen van fc Harlingen C1 zijn niet door in de beker. Thuis kregen ze Balk C1 op visite en zij namen de punten mee naar huis. Het werd 0-5 in de eerste competitiewedstrijd. De meiden van fc Harlingen MC1 reisden af naar Leeuwarden waar MKV MC1 ze al op stond te wachten. Er werd wel 3x gescoord door de Harlingse meiden maar ze konden niet voorkomen dat het 12-3 werd voor MKV.

B-Junioren
De mannen van fc Harlingen B1 vertrokken afgelopen week al vroeg naar Leeuwarden. Hier werd de alles beslissende wedstrijd in de poulefase van de beker gespeeld tegen Blauw Wit B4. De winnaar van dit duel mocht zich namelijk poule winnaar noemen en gaat door naar de knock-out fase van de bekercompetitie. Er werd (nog) niet flitsend gevoetbald maar de individuele klasse gaf de doorslag. Jelmer maakte in de 14e minuut de openingstreffer voor Harlingen. Martin zette de stand op 0-2. In de 2e helft waren het Peter, Jort en Wesley die hun goaltje meepikten. Een meer dan terechte overwinning van de mannen.

A-Junioren
Fc Harlingen A1 wist thuis de competitiewedstrijd te winnen van SWZ Boso Sneek A3 met maar liefst 8-3.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda