Voetbal

Tweede speelronde Waddenrobkes voorjaarscompetitie

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Belgi? en Denemarken zijn weekwinnaar geworden van de tweede speelronde. Het was een koude zaterdagmorgen. De wind?zorgde ervoor dat de gevoelstemperatuur zo rond de 2 ? 3 graden lag. Voor sommige spelers was het dus best wel koud, maar?de kou had gelukkig geen invloed op het spel van de jongste talenten. Er werd maar liefst 72 keer gescoord dus 72 keer gejuicht door de diverse landenteams. Er zaten ook dit keer weer erg veel spannende wedstrijden bij en er werd echt goed gevoetbald. En de aanwas lijkt niet meer te stoppen. Ook afgelopen zaterdag konden de Waddenrobkes weer een nieuw lid?verwelkomen. Quinten de Boer komt de Oranje Leeuwen van Nederland versterken.

Speelronde 1
Uruguay moest het opnemen tegen Ierland en dat een spannende partij. Het spel ging gelijk op en de teams waren aan elkaar gewaagd. Er werd goed gevoetbald door beide teams. Uruguay en ook Ierland zijn teams die als collectief sterk zijn. Als de koppies dezelfde kant uit staan kunnen beide teams goed voetbal laten zien. Ierland was de meest gelukkige in deze wedstrijd. Riemer Toering wist het enige doelpunt te maken. Uruguay wist maar liefst 3x de paal te raken en had gewoon een beetje pech. Eindstand 0-1 voor de Ieren.
Spanje had de vorige speelronde nog geen punten gepakt en daar moest vandaag natuurlijk verandering in komen. Bondscoach Brian Opdam had team Spanje iets defensiever opgesteld en dat leverde gelijk resultaat op. Dominique, Jayden en Dilan konden mooi voetbal laten zien tegen het sterke België van coaches Knipper/Warmerdam. Dominique Brouwer wist knap de score te openen voor Spanje. De teams waren aardig aan elkaar gewaagd en het was dan ook niet raar dat België gelijk maakte en er een terechte 1-1 einduitslag op het scorebord kwam.
Een spektakelstuk was Kroatië - Denemarken. Kroatië van coach Stephan Gaasbeek wist al gauw op een 2-0 voorsprong te komen maar Denemarken is een ploeg waar rekening mee moet worden gehouden. Nicolai, Francois en Marc Zijlstra namen team Denemarken op sleeptouw en scoorden er op los tegen de Kroaten en zo kwam er toch nog een 4-6 overwinning voor Denemarken. Martin Kingma kan trots zijn op z'n boys Marc, Nicolai, Milan en Jort na deze zwaar bevochten overwinning. Overige uitslagen: Engeland - Italië 2-0, ?Brazilië - Nederland 4-2, Zweden - Argentinië 2-1.
 
Speelronde 2
Opnieuw een doelpuntenfeest was het bij België - Brazilië. België had in het begin het betere van het spel en liep uit na een 5-0 voorsprong. Lanvin Warmerdam scoorde alle 5 doelpunten op aangeven van zowel Ralph Knipper als Jelte Boere. Bondscoach Sasker Volbeda moest ingrijpen want er dreigde een monsterscore. Stylist Davey ging in de punt spelen en Chiel en Hidde werden in de verdediging gezet. Als snel wierp deze omzettingen zijn vruchten af en Brazilië kwam sterk terug. Het had niet veel gescheeld of Brazilië had nog een punt overgehouden aan deze wedstrijd maar de score bleef steken op 5-4 voor België.
Kroatië pakte de eerste overwinning van het seizoen tegen Nederland. Ook hier weer een spannende pot met veel doelpunten. Damien, Silvan en Entheny van Kroatië beginnen elkaar al wat beter te vinden in het veld en dat resulteerde in 3 mooie doelpunten. Interim coach Jouke Kamsma had met z'n team net een beetje meer geluk nodig, de score bleef namelijk steken op 2 en zo werd er dus gewonnen door Kroatië met 3-2.
Nog een topper was Engeland - Zweden. Engeland heeft namelijk nog geen wedstrijd verloren. Coach Michael Hoekstra van Engeland heeft in zeer korte tijd al een goed voetballende ploeg van Engeland gemaakt. Michael z'n coachkwaliteiten waren ook in de zaal niet onopgemerkt gebleven met het kampioenschap van Kroatië in de wintercompetitie. Engeland moest het opnemen tegen Zweden en coach Rene Nauta ging voor de volle winst. Zweden wist Engeland goed onder druk te zetten en Engeland wist er geen raad mee. Door scores van Roy 2x Justin 2x en het eerste competitie doelpunt van Hessel Noorman  werd er maar liefst met 0-5 gewonnen door Zweden.
Overige uitslagen: Spanje - Ierland 2-2, Denemarken - Italië 2-2, Argentinië - Uruguay 1-0.
 
Speelronde 3
Italië, weekwinnaar van vorige week, had het lastig tegen Nederland. Daimen Kamsma had Nederland al snel op voorsprong gebracht maar Italië kwam terug tot 1-1. Opnieuw was het Daimen voor de 2-1. Lito moest alle zeilen bijzetten om niet met lege handen naar huis te gaan. Italië wist uit een snelle counter toch nog de gelijkmaker te produceren en zo kwam er een 2-2 eindstand op het bord. 
Argentinië - Ierland was een boeiende wedstrijd. Beide ploegen spelen leuk voetbal. Coach Jaco heeft deze week z'n ploeg al lekker aan het voetballen gekregen en had al eerder gewonnen vandaag. Ook deze wedstrijd werd gewonnen. Het was Thomas Lolkema die met een vlammend schot het doel wist te raken 1-0. Ierland kreeg de kansen op de gelijkmaker maar Felix en Sven hielden de deur stevig dicht en zo kwam de eindstand van 1-0 op het bord.
Zweden die vandaag nog niet had verloren kreeg Denemarken op bezoek. Zweden wist op voorsprong te komen door Roy Nauta en Justin Jilderts: 2-0. Maar opnieuw was het Denemarken die er met de winst vandoor ging. Een zeer strijdbaar Denemarken boog de achterstand om in een 2-3 voorsprong en dat werd tevens einduitslag.
Overige uitslagen: Brazilië - Spanje 2-0, Kroatië - België 0-4, Uruguay - Engeland 0-4.
 
België en Denemarken zijn deze week winnaar met 7 punten en laten zien dat er rekening moet worden gehouden met deze 2 sterk voetballende ploegen. Penatykillers tot nu toe zijn: Dominique Brouwer, Raimon Postma, Mike Hoekstra, Lito Fernandez, Dylan Visser en Lanvin Warmerdam met een 100% score.
 Woensdag wordt er weer volop getraind en gaat de organisatie proberen om een opkomstrecord vestigen. Geïnteresseerd geraakt in voetballen bij de Waddenrobkes? Woensdagmiddag van 17.00 tot 18.00 ben je van harte welkom bij de training op het Oostersportpark.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda