Voetbal

Tweede ronde wintercompetitie fc Harlingen MP/F pupillen

Door Jeroen Pietersma
Zaterdag 23 januari waren de Minipupillen en de F-pupillen van fc Harlingen weer actief in de Waddenhal om voor de tweede ronde van de wintercompetitie van fc Harlingen te spelen.

Als eersten waren de Minipupillen en de F4 en F5 spelers aan de beurt. Ook nu waren de spelers van deze drie teams weer verdeeld over de vier ploegen die voor de dagwinst en natuurlijk ook voor het individuele klassement streden. En net als de vorige ronde waren ook deze keer de spelers weer op gelijke sterkte ingedeeld zodat er vele spannende maar zeker ook erg leuke wedstrijden ontstonden. Overigens stonden deze wedstrijdjes ook nu weer onder de voortreffelijke leiding van Age Tichelaar en Peter Nieboer. Het bleef tot aan de laatste wedstrijd spannend welk team er met de dagwinst vandoor zou gaan en uiteindelijk werd dit het team Cambuur.

Eindstand Minipupillen/F4/F5:
punten, voor, tegen
1. Cambuur 7 9 4
2. A Z 4 5 8
3. Heerenveen 2 6 7
4. Groningen 2 4 5

Hierna was het de beurt aan de spelers van F1, F2 en F3 om hun kunsten te vertonen. Ook zij speelden voor hun tweede ronde van de wintercompetitie en ook hier werden er door de spelers en speelsters een verbeten strijd geleverd voor de dagwinst. Zoals gebruikelijk waren ook hier de teams een mix van de drie F-ploegen die meededen en waren de spelers ook nu weer op gelijkwaardige sterkte ingedeeld. En net als bij de Minipupillen/F4/F5 was het ook hier ongekend spannend en viel de beslissing pas in de laatste seconden van de laatste wedstrijd van de dag.
Hier kwam het team Feyenoord van coach Twan en zijn assistent Adriaan Aalders als winnaar uit de bus en was PSV de grote pechvogel. Want door vaak de paal en lat te treffen leverde dit helaas voor hun geen winst op.

Eindstand F1/F2/F3:
punten, voor, tegen
1 Feyenoord 7 8 1
2 Vitesse 6 5 5
3 Ajax 4 4 3
4 PSV 0 2 10

De volgende ronde voor de wintercompetitie is op zaterdag 6 februari en dit is op het eigen kunstgrasveld waar dan voor alle teams een vier tegen vier toernooi gehouden wordt. Het toernooi begint om 13.00 uur en is voor alle teams die meestrijden voor de titel ‘Winterkampioen’. Dit zijn de minipupillen, alle F-pupillen, alle E-pupillen en de jongens en meisjes van de D’s. Zoals gewoonlijk zal iedereen zich wel weer eerst op moeten geven bij zijn of haar eigen trainer/leider en dit kan tot uiterlijk dinsdag 2 februari 19.00 uur.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda