Twee keer winst op Super Sunday bij HMHC

Bij de Harlinger mixed hockeyclub vond zondag 21 mei een Super Sunday plaats. Het werd een prima dag voor de Harlinger hockeyteams, de dames wonnen met 9-0 van Hoogeveen, de heren versloegen in een spannende wedstrijd het gelijkwaardige Sneek met 7-4 en pakten daarmee de eerste competitiepunten van dit seizoen.

Om kwart voor één was het Dames 1 dat het spits mocht afbijten. Ze speelden tegen Hoogeveen, waar ze vorige keren 11-0 en 5-0 van wonnen. Meteen was duidelijk dat Harlingen weer de overhand had in de wedstrijd. Toch lukte het hen de eerste minuten niet om de bal in het doel van Hoogeveen te brengen. Denkend aan het advies van coach Jong Min Tamminga, bleef Harlingen variëren in haar aanvallen. Niet alleen zorgde dit voor een goed verloop van de wedstrijd, maar ook de combinatie van spelers was in deze wedstrijd van belang.

Het team bestaande uit ervaren spelers tot jonge technische invalsters wist door goede communicatie en samenspel doelpunten te scoren. Aanvoerster Hannamay Tjalsma voert haar taak in deze goed uit en zorgt voor een krachtige sfeer in het team. Ze zette veel aanvallen op na goed geplaatste passes van het middenveld en de achterhoede. Onder andere combineerde Hannamay goed met Hannah Veerle Touwslager en invalster Jenna Burkels. Met z’n drieën maakten zij maar liefst zes doelpunten.

Veel kansen kreeg Hoogeveen niet. Anna Posthumus stond sterk te verdedigen en onderschepte bijna alle tegenaanvallen en bracht de bal naar voren, waar Akkefien de Jong goed stond opgesteld en ook twee keer scoorde. Het laatste doelpunt viel door een mooi schot van Jeanine Teuben over de keepster van Hoogeveen. In het laatste kwartier verslapten de Dames en werden iets lakser in omschakeling. Toch wisten ze de nul te behouden en de wedstrijd uit te spelen in een eindstand van 9-0.

Heren 1
Na deze mooie wedstrijd van de Dames, was het nu de beurt aan de Heren 1 van Harlingen. Zij speelden op deze zonnige SUPER SUNDAY tegen Sneek. Heren 1 heeft dit seizoen nog geen punten gepakt, maar liet een stijgende lijn zien in het spel. Zondag waren zij samen met het publiek vastberaden te gaan winnen van het gelijkwaardige Sneek.

Helaas viel in de vijfde minuut al het eerste tegendoelpunt. Harlingen liet zich niet kennen. De Harlinger coach wisselde de voorhoede veel, waardoor ze zich 100 procent in konden zetten. De achterhoede probeerde Sneek zo veel mogelijk buiten de cirkel te houden. Door mooie onderscheppingen kon de bal regelmatig het middenveld bereiken. Vanuit hier werden mooie combinaties gemaakt. Onno Jan Onnes wist het team goed aan te sturen en kon met zijn snelheid en techniek vele tegenstanders passeren.

In de tien minuten die volgden scoorde Harlingen drie keer met voor de rust nog vijftien minuten op de klok. Sneek en Harlingen waren erg aan elkaar gewaagd. Dit bleek eens temeer toen Sneek binnen vijf minuten ook twee doelpunten scoorde. De stand was weer gelijk. Toch wisten Martijn van Galen en Maarten Vlieger, “de stofzuigers” uit het team, nog vele ballen te onderscheppen. Hierdoor kreeg de voorhoede nog de ruimte om de ruststand op 5-3 te brengen.

Na de rust werd er door beide teams meer op het middenveld gehockeyd. De teams gaven elkaar weinig kansen in de cirkel. Beide partijen wisten toch nog te scoren en de spannende wedstrijd werd geëindigd met 7-4. Harlingen pakte voor het eerst dit seizoen punten.

Wat volgde was een erg gezellige zonnige barbecue met twee winnende teams en het trouwe publiek. Afgelopen weekend speelden de Dames een uitwedstrijd tegen Hondsrug, het herenteam had een vrij weekendje.