Sport

Trainers HMHC en JOGG Harlingen aanwezig bij EK Hockey

Door Jeroen Pietersma
Afgelopen woensdag 23 augustus vertrokken er twee busjes met dertien trainers van HMHC en twee dames van JOGG Harlingen naar het EK Hockey in Amsterdam. Daar kregen zij een goed verzorgde clinic van oud-hockeyinternational, KNHB Funkey docent en kerndocent & mede ontwikkelaar VSK&ASK, Joyce van Santen & KNHB docent en docent Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN), Boukje Smeets.

Bij de clinic stond lesgeven in het algemeen centraal. Bijna de helft van alle deelnemers was de groep uit Harlingen, present in hun wedstrijdtenue. De subonderwerpen van de clinic waren basistechnieken, Urban Hockey en Funkeys. 

Urban Hockey is een relatief nieuwe vorm van hockey op straat, net als bijvoorbeeld skateboarden, free running en dergelijke. Het wordt gespeeld met een lichte bal en een lichte, flexibele hockeystick. Funkey is hockeyen voor 4 tot 6-jarigen. De naam is voortgevloeid uit “Fun in bewegen is the key”.
De Harlingers leerden tijdens de clinic verschillende belangrijkheden over lesgeven aan kinderen en een aantal ezelsbruggetjes om de juiste techniek aan te leren. Na afloop van de clinic waren er heerlijke broodjes en wat drinken. Vervolgens kregen de deelnemers een ticket voor de wedstrijd van de Nederlandse mannen tegen Oostenrijk.

De sfeer in het stadion was fantastisch en ook het weer was tropisch. Het was een zeer leuke wedstrijd om naar te kijken, want de Nederlandse mannen lieten zich van hun beste kant zien. Ze wonnen de wedstrijd met 6-0 en werden tevens poulewinnaar. Na de wedstrijd vervolgden de trainers van HMHC en de dames van JOGG hun weg terug naar huis.
Het was een leerzame en leuke dag en het kleine Harlingen heeft zich goed op de kaart gezet. Na deze enerverende dag hopen de Harlingers meer mensen in beweging te krijgen en dan met name meer mensen kennis te laten maken met hockey. Dit was ook de insteek van de KNHB met deze clinic. De trainers van HMHC streven ernaar de jeugd op te leiden met een goede techniek. De trainers en dames van JOGG zullen nog lekker nagenieten met de foto’s en filmpjes en de wedstrijden van het EK Hockey op tv.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda