Voetbal

Toppers van Toen Toernooi groot succes

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Uniek is misschien niet het juiste woord maar het feit dat er maar liefst 13 teams aanwezig waren op het jaarlijkse 45+ toernooi bij Zeerobben zegt wel genoeg. En dat is ook niet verwondelijk als je kijkt hoe de organisatie van dit toernooi in elkaar zit. Dan is succes bijna altijd verzekerd. Zo ook afgelopen vrijdagavond.

Al jaren beschikt Zeerobben over 45+ teams en sinds dit jaar is de categorie 35+ daar ook nog eens bijgekomen. Speelden deze ploegen in het verleden alleen vriendschappelijke toernooitjes. Nu wordt er zelfs in competitieverband onder de vlag van de KNVB gespeeld.

De belangstelling lijkt met het jaar groter te worden om deel te nemen aan het 45+ toernooi bij Zeerobben. Een toernooi dat zich kenmerkt door de zeer sportieve en ontspannen sfeer en de organisatie klinkt als een klok. Een reden ook dat de organisatie kritisch is met betrekking tot het versturen van de uitnodigingen. Sportiviteit staat voorop en dat moet zo blijven. Helaas moest het 2e team van Minnertsga, ondanks de toezegging, verstek laten gaan maar er bleven nog dertien zeer gemotiveerde ploegen over waaronder o.a. Friesland, Frisia, GAVC, Minnertsga, Foarut, AVC en natuurlijk 2 teams van Zeerobben.

De avond begon met een inloop waarbij de deelnemers met een kopje koffie met oranjekoek (gesponsord door Bakkerij Overzet) werden ontvangen. Daarna was het omkleden en klaar maken voor de wedstrijden. De wedstrijden stonden o.l.v. de scheidsrechters Sjoerd ten Hoeve, Peter Plaschke, Anton Lopes, Bram Schaaf, Jan de Groot en natuurlijk Age Tichelaar.

Met name Age beleefde een prachtige avond en genoot van dit illustere gezelschap. Na afloop van de wedstrijden konden de teams plaats nemen aan de voor hun gereserveerde tafels in de gezellige Robbenplaat. Naast de drankjes kon elk team een schaal met lekkernijen (gesponsord door Cornelis Vrolijk en Smeding Groente en Fruit) ophalen aan de bar. Een gebaar dat door alle teams zeer gewaardeerd werd.

Rond half elf het hoogtepunt van de avond: de prijsuitreiking. Dit keer verricht door het wereldbekende duo uit de jaren zeventig Spooky & Sue. Op zeer humoristische wijze werden de ploegen nog even onder de loep genomen en waren de grappen en de grollen niet van de lucht. Ook de quiz petje op petje af was een groot succes. Uiteindelijk werd bekend dat Foarut 2 het toernooi had gewonnen. Friesland eindigde op de 2e plaats en GAVC werd 3e. Foarut kreeg de kampioensschaal uitgereikt en na nog een gezellige nazit ging een ieder tevreden en zeer voldaan huiswaarts. In 2016 is er wederom een toernooi voor de Toppers van Toen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda