Teleurstellend gelijkspel Zeerobben

HARLINGEN - In tegenstelling tot de zeperd van vorige week stond er afgelopen zaterdag een elftal met een duidelijk doel, namelijk drie punten thuis houden. Dat deze opdracht niet gerealiseerd werd, lag onder andere aan het goede verdedigen van SVM, maar ook aan hun spelopvatting. Zij kwamen ook voor de winst. Meestal is de neutrale toeschouwer dan de winnaar. Mooie doelpunten, grandioze missers en soms acceptabel spel.

Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam in de 10e minuut. Na goed storen van Albert Beuker en Chekina Nzoko kreeg David van der Pol op rand strafschopgebied een schietkans. Deze werd geblokt door de meest ervaren en tevens oudste speler op het veld, Dirk van Diepen (inclusief de goed leidende scheidsrechter Beekman waren de teams tamelijk jong te noemen ). De druk van middenveld en voorhoede zorgde ervoor dat Albert Beuker in de daaropvolgende minuut in balbezit kwam en zijn inzet knalde via de lat het veld weer in. De attent reagerende Ane Schaap behield het overzicht en met een geplaatst schot maakte hij de 1–0.

Zeerobben, wijs geworden in de voorgaande wedstrijden, bleef fel pressie spelen. Tot echte kansen leidde dit. Een misser in de verdediging van Zeerobben zorgde voor de gelijkmaker. Arjan Janse gaf een voorzet op maat aan Martin Peters en dit intikkertje liet de spits niet aan zich voorbij gaan. Na 25 minuten 1–1. De angst om fouten te maken zorgde voor verkrampt spel van de thuisclub. Terwijl SVM juist in deze fase de wedstrijd onder controle leek te hebben. Zeerobben strooide met onbegrepen en slordige passes. Nog geen tien minuten na de eerste treffer liet de rechter kant opnieuw een steekje vallen en scoorde Arjan Janse de 1–2. In de slotminuten van de eerste helft vonden er nog twee wissels plaats. Patrick Amels, hij zat niet lekker in de wedstrijd, voor Willem Faasse en de geblesseerd geraakte Pim Bleichrodt werd noodgedwongen gewisseld voor Lee-Roy Purvis.

Tegen de aangetrokken straffe wind in moest Zeerobben in de tweede helft de mouwen opstropen en de gelijkmaker forceren. Kansen kwamen er ook wel, uit een vrije trap belandde de slecht uitverdedigde bal voor de voeten van Chekina Nzoko en diens harde schot ketste via de lat over. Een voorzet van Dylan Drent kwam in de rebound pardoes terecht bij Frank ten Hoeve en van dertig meter maakte hij met een mooie boogbal de 2–2.
Met nog ruim een half uur te gaan, beloofde het toch nog goed te komen, maar dan zie je de onzekerheid weer terugkeren. Herhaling van zetten uit de eerste helft. Aan beide zijden in deze fase van de wedstrijd tweede klasse onwaardig spel. De lange bal van doelman Haagsma, met wind mee, zorgde nog wel voor onrust in de Zeerobben-verdediging. En de groen-witten gingen door het oog van de naald, toen uit een vrije trap spits Janse een teenlengte te kort kwam.
In decslotfase van de wedstrijd kwam Zeerobben toch nog sterk terug en met name Dylan Drent liet weer van zich spreken. Hij zocht de vrijstaande David van der Pol en dan moet je wat geluk hebben, nu ging zijn schot huizenhoog over. Uit een corner kopte Willem Faasse door en de voor David in de plaats gekomen Daniel Kleiterp kon net zijn schoen er niet meer tegen aan zetten. Toch leek het erop dat Zeerobben alsnog de verdiende winst naar zich toe zou trekken. In een wirwar van spelers zou de bal over de doellijn zijn geweest en juichte Zeerobben te vroeg - de scheidsrechter stond er vlakbij een en liet doorspelen. Beide teams streden nog voor meer, maar kansen bleven uit.
Zoals bij eerdere gelijke spelen, kreeg ook nu Zeerobben twee punten te weinig. Hoewel het lek, als daar al sprake van is, nog niet boven is, wordt er in ieder geval flink gepompt om het schip drijvende te houden. Er zijn genoeg aanknopingspunten in deze wedstrijd waar een trainer verder mee kan. Dinsdagavond staat een oefenpartijtje gepland tegen Harkemase Boys op echt gras en dan zaterdag uit tegen het opvallend goed presterende Rijperkerk, bekend van vorig seizoen en een altijd moeilijk te bestrijden tegenstander.
Opstelling Zeerobben: Theo Nota, Reinier van der Stap, Chekina Nzoko, Jordy Torenbeek, Pim Bleichrodt (43 min. Lee-Roy Purvis ), Albert Beuker, Dylan Drent, Ane Schaap, David van der Pol ( 85 min. Daniël Kleiterp ), Frank ten Hoeve, Patrick Amels (40 min. Willem Faasse ).