Voetbal

Tegenslag voor Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Een forse tegenslag voor zmvv Zeerobben. Het A-veld is tot twee keer toe afgekeurd. Extra vervelend omdat het nu bouwvak is. Dat betekent zeer waarschijnlijk dat het hoofdveld nog niet klaar is voor de bekerwedstrijden.

Vorige week vond de eerste keuring van de onderlagen van de velden plaats. Het nieuwe B-veld slaagde met vlag en wimpel en dus kunnen de matten volgende week al gelegd worden. Het A-veld bleek echter niet te voldoen aan de eisen met betrekking tot demping. Waarschijnlijk een gevolg van de droogte en doordat de oude ondergrond was hergebruikt. Snel werd actie ondernomen en maandag en dinsdag werd zwaar materieel aangerukt om een en ander te herstellen. Woensdag kwam het keuringsinstituut opnieuw langs, en ondanks de werkzaamheden werd het veld wederom afgekeurd.
 “We zitten nu midden in de bouwvak en de uitvoerders ondervinden meteen de problemen daarvan”, meldt Zeerobben op haar website. “Wie kan er zo snel aanvullend en/of ander grondmateriaal leveren en wie voert dat wanneer uit? Vragen waar we nog geen antwoord op kunnen geven, maar één ding weten we zeker: 15 augustus gaan we niet meer halen. Zoals de zaken er nu voor staan gaat het nog steeds lukken om voor de aanvang van de competitie klaar te zijn, maar voor de trainingen in augustus en de bekerwedstrijden zullen we niet kunnen beschikken over ons hoofdveld. We gaan nog in overleg met de gemeente over mogelijk gebruik van ons C-veld.” Later meer informatie op www.zeerobben.nl en hier/in de HC.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda