Sport

Teatse Tichelaar snelste 60 plusser in Het Heidenskip!

Door Jeroen Pietersma
SV Friesland organiseerde afgelopen zondag de achtste Oerpolderloop in Het Heidenskip. Deze loop die toentertijd in het leven werd geroepen door Antje en Folkert van het gelijknamige sportwinkel in Sneek is nu een paar jaar in handen van SV Friesland en heeft over het algemeen een goede deelname.

Zondag stonden er 280 deelnemers aan de start voor 7.3 of 14.1 kilometer. De lopers troffen mooi weer, veel zon maar wel een fris windje. Het parcours over het Patersrûntsje gaat door het mooie open Friese landschap en kent start en finish in Het Heidenskip.
De langste afstand werd bij de mannen gewonnen door Riekel Kobus uit Leeuwarden in een tijd van 47.57 en bleef hier oud Harlinger Paul Geertsma ruim voor. Teatse Tichelaar werd eerste 60 plusser in een knappe tijd van 59.25. Melchior Ram werd bij de senioren tiende in 59.10.
Bij de dames was Regine Postma van AV Horror veruit de snelste in een tijd van 1.01.03. Anita van der Wal uit Harlingen werd bij de dames 35 plus negende in 1.15.08.
Rinze Kootstra uit Harlingen liep 7.2 kilometer en werd hiermee vierde bij de mannen. Een knappe prestatie van deze 70 plusser.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda