Sport

Teatse Tichelaar naar tweede plaats

Door Jeroen Pietersma
DE KNIPE - Afgelopen weekend beleefde De Knipe weer zijn lange survivalweekend. Dat begon al op donderdag 30 mei. In vier dagen tijd kwamen meer dan 3500 deelnemers aan de start in diverse categorie?n: scholieren, recreanten, wedstrijd JSC (jeugd), wedstrijd BSC (7 km), wedstrijd RUC (NK over 11 km) en TSC (16 km).

Voor Teatse Tichelaar was dit de negende wedstrijd in de landelijke BSC competitie. Door de slechte resultaten in de laatste twee wedstrijden, stond hij nog wel tweede in het tussenklassement bij de veteranen, maar de concurrentie was inmiddels heel dichtbij gekomen. In Wesepe ging het mis door pech en een zinloze discussie met een jurylid over een te nemen hindernis. In Oldenzaal ging het tot halverwege erg goed maar kwam hij onnodig in de problemen bij een touwhindernis en verloor daarmee te veel tijd voor een goede klassering.

In De Knipe was het absoluut noodzakelijk om een goed resultaat neer te zetten en zoveel mogelijk punten te pakken. De naaste concurrentie was niet aanwezig en dus kon hij zich helemaal richten op zijn eigen wedstrijd. Teatse moest even op gang komen, maar haalde gaandeweg steeds meer deelnemers in. Bij een slootpassage verstuikte hij echter zwaar zijn enkel. Na wat oponthoud besloot hij toch de wedstrijd uit te lopen. Het tempo ging weer wat omhoog maar de echte pit was er uit. Bijna kreeg hij in de eindhindernis nog de bij de veteranen aan de leiding lopende John de Boer te pakken. Hij finishte op 1 min als 2e veteraan en 13e overall in 1 uur 8 min en 9 sec. Die klassering was wel leuk maar het ging om de punten. John de Boer vormt geen bedreiging in het klassement. Teatse pakte 978 punten en lijkt daarmee zijn positie in het klassement vast te kunnen houden.

Op 23 juni volgt dan de laatste wedstrijd in het Achterhoekse Harreveld waar de finale van de diverse klassementen zal plaatsvinden. In de BSC is het zowel bij de senioren als bij de veteranen erg spannend wie er 1, 2 en 3 eindigen. Teatse heeft dan alle tien de wedstrijden meegedaan en mag de vier slechtste resultaten wegstrepen.

|Doorsturen

BuienradarAgenda